Jutut

"Mätään paikkaan en lähtisi"

Hämeenlinnalainen Mika Toivola on HPK-Juniorijääkiekon uusi valmennuspäällikkö. Toivola aloittaa työnsä elokuun alussa.

Paikallisessa julkisuudessa runsaasti spekuloitu valmennuspäällikön pesti kiinnosti 23 hakijaa. Toivolaan päätyminen oli sekä HPK-Juniorijääkiekon että HPK Liiga Oy:n edustajien mielestä luontainen ja helppo valinta.

– Lopetettuani työni Ässissä keväällä 2016, päätin vetää vuoden ajan happea. Kun HPK ilmoitti jo viime vuoden keväällä pestaavansa lähitulevaisuudessa valmennuspäällikön, olin kotikaupunkini työpaikasta luonnollisesti erittäin kiinnostunut, Hämeenlinnassa jo kymmenen vuotta asunut Toivola kertoo.

Hän ei tässä vaiheessa linjaa sen tarkemmin tulevan työsarkansa painopistealueita, vaan jättää sen ensi syksyyn.

– Isoja muutoksia ei tehdä nopeasti. Pienet päivittäiset kehittämistoimenpiteet vievät eteenpäin, mutta selviä tuloksia näkyy vasta vuosien työnteon jälkeen. Nyt pohditaan kaikkien osapuolten kanssa ihan rauhassa, miten Juniorijääkiekon ja Liiga Oy:n asettamat tavoitteet toteutetaan. Lähtötilanne on hyvä, mätään huusholliin en olisi lähtenytkään. Tutkin tarkkaan myös molempien seurojen strategiat. Niiden pohjalta on helppo aloittaa.

Sen Toivola lupaa, että on aktiivinen keskustelija joka suuntaan.

– Pidän varmasti yhteyttä ja kuuntelen eri osapuolia. Edustusjoukkueen valmennusjohdolle en toki soittele joka käänteessä, siellä on muutakin mietittävää, Toivola sanoo omiin kokemuksiinsa perustaen.

Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen uskoo uuden valmennuspäällikön tiivistävän entisestään edustuksen ja junioripuolen yhteistyötä,

– Mika on ammattilainen, joka tuntee molemmat rintamat – liigatason ja juniorivalmennuksen. Se on valtava vahvuus.

Mika Toivola sanoo kevään ja kesän menevän ihmisiin tutustuessa ja tulevaa työnkuvaa hioen.

Tuore valmennuspäällikkö korostaa, että HPK:n tehtävänä on tarjota liikkumisen iloa mahdollisimman monipuolisesti.

– On myös tärkeää, että seuralla on tarjota optimaaliset harjoittelumahdollisuudet tavoitteellisesti harjoitteleville, mutta on tarjottava myös harrastustoimintaa, jossa pysytään mahdollisimman pitkään mukana.

HPK-Juniorijääkiekko valitsee joukkueille, on jo osin valinnut, ensi kauden valmentajatiiminsä. Näissä pesteissä ei Tiivolan kädenjälki vielä näy, mutta jatkossa luonnollisesti kyllä.

– Meillä on nyt 65 valmentajaa käytössä juniorijoukkueiden valmennuksessa. Innokkaiden vapaaehtoisten kanssa on hyvä tehdä töitä. HPK-Juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Marko Rahikainen sanoo.

Päätoimisen valmennuspäällikön palkkaamiselle tuli selkeä viesti lasten ja nuorten perheiltä.

– Jäsenistö on tätä ratkaisu esittänyt ja toivonut. Tämä on selkeä vastaus viime syksynä harrastajien vanhemmille tehtyyn kyselyyn

Seuran puheenjohtaja Jukka-Pekka Laamanen puolestaan painottaa sitä, että kun resurssit valmennuspäällikön pestaamiseen saatiin kuntoon, ei asian kanssa enää vetkuteltu.

– Resurssit tulevat yhteistyökumppaneilta, Liiga Oy:ltä ja tietysti lasten ja nuorten perheiltä, jotka osaltaan rahoittavat valmennuspäällikön kustannuksia kausimaksujen kautta, Laamanen selvittää.

Laamasen mukaan toiminnanjohtaja Rahikaisen ja valmennuspäällikkö Toivolan työnkuvat tarkentuvat yksityiskohdiltaan ajan kanssa, mutta suuret linjat ovat selvät – Toivola on urheilupuolen pomo.

Asiasanat

Menoinfo