Jutut Hämeenlinna

Mielenterveysyhdistyksellä uusi alku

Vertaistukea ja koulutusta tarjoava ry kutsuu riveihinsä jäseniä koko Kanta-Hämeestä.
Kari Kuittinen (vas.), Riitta Lindström, Esko Saarinen ja Jaana Holmström sekä muut Mielenterveysyhdistyksen jäsenet kokoontuvat toistaiseksi Setlementin miestentila Ukkosessa torstaisin.
Vertaistukea ja koulutusta tarjoava ry kutsuu riveihinsä jäseniä koko Kanta-Hämeestä.

Toimintansa lopettaneen Mielenterveysseura Hämin perustalle on syntynyt Kanta-Hämeen Mielenterveysyhdistys ry.

– Hämi loppui samassa rytäkässä kuin Erottajakadun klubitalokin, uuden yhdistyksen puheenjohtaja Riitta Lindström kertoo.

– Yhdistystoiminnassa tapahtuu välillä väsymistä, kun vapaaehtoisten kanssa hommia tehdään. Ajattelimme, että on parasta aloittaa uudestaan kokonaan puhtaalta pöydältä.

Tammikuuussa perustetun yhdistyksen tehtävänä on toimia mielenterveyskuntoutujien ja -ongelmaisten tukiryhmänä. Se kuuluu Mielenterveyden keskusliittoon ja pystyy myös tarjoamaan koulutusta muun muassa vertaistukiohjaajille.

– Kaikki asiasta kiinnostuneet voivat ottaa meihin yhteyttä ja ovat tervetulleita, rahastonhoitaja Kari Kuittinen lupaa.

– Yhdistyksen perustaminen lähti liikkeelle ihmisten toivomuksesta ja toimintammekin tulee muotoutumaan sen mukaan, mitä jäsenet haluavat tehdä. Haluamme tarjota ihmisille monipuolisesti myös virkistystä, joten yhdessä voidaan suunnitella matkoja, teatteriretkiä, ulkoilua tai mitä tahansa askartelua.

Siihen saakka, kun yhdistys löytää omat tilat, se kokoontuu torstaisin kello 15.00 Hämeen Setlementin miestentila Ukkosen alakerrassa Hallituskatu 4:ssä. Lammilla oleva ryhmä kokoontuu uimahallin kokoustilassa tiistaisin kello 13.00.

– Ajatuksena on perustaa vertaistukiryhmiä erilaisten mielenterveysaiheiden ympärille. Masennus on tällä hetkellä yksi keskeisimmistä, varapuheenjohtaja Jaana Holmström pohtii.

– Toivomme voivamme tehdä kaikkien kanssa yhteistyötä ja saavamme jäseniä niin pitäjistä, naapurikunnista kuin koko Kanta-Hämeen alueelta.

Lisätietoja: Riitta Lindström, puh. 040-659 1904 ja kasmir46@gmail.com

Menoinfo