Jutut Hämeenlinna

Mikko Hansson tarttui Ämyyn – Tapahtuma on saanut ihan uuden vaihteen, esiintyjinä muun muassa Samae Koskisen Korvalääke, Pää Kii ja Paleface

Ensi kesän Ämyrockissa esiintyy muun muassa Samae Koskisen Korvalääke.

Suomen vanhin ilmaisfestivaali Ämyrock tekee ensi kesänä paluun. Kesäkuun 15. päivänä Kaupunginpuistossa vietetään Ämyn 45-vuotisjuhlia.

Laululavalle nousee Ämy-ikoniksi varttunut Kari Peitsamo sekä punkin ykkösnimiin kuuluva Pää Kii. Esiintyjälistalla on myös hämeenlinnalaislähtöinen Paleface sekä Samae Koskisen Korvalääke. Koskinen esiintyi edellisen kerran Ämyssä riihimäkeläisen Sister Flon kanssa vuonna 2005.

Tehosekoittimen Oton uusi bändi Nykyaika soittaneen festareilla kappaleensa, jossa lauletaan Ämystä. Paikallista väriä Ämyyn tuovat bluesrockia soittava Kantatie sekä rockriffeihin uskova Planeetta 9.

Alueella esiintyy tamperelais-hämeenlinnalainen akustinen Maida Vale ja raunioilla tanssittavat Salamar-Ites Soundsystemin karibialaiset rytmit.

Kaupunginpuistoon rakennetaan päivän ajaksi erilaisia työpajoja ja tarjolla on etnistä sekä kasvisruokaa, mutta myös Food Cornerin luoma musta Ämyn nimikkoburgeri. Tapahtumassa on anniskelua.

Ensimmäinen Ämyrock järjestettiin vuonna 1974, mutta se ei ole ollut aivan jokakesäinen tapahtuma. Esimerkiksi viime vuonna festivaalia ei järjestetty Ämy ry:n vähäisten resurssien takia.

Yhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut viime vuodesta. Festivaalia järjestämässä on muun muassa Wanaja Festivalista tuttu Mikko Hansson.

– Tästä on hyvä lähteä toteuttamaan tunnelmallista juhlatapahtumaa, yhdistys tiedottaa.

Festivaali alkaa kello 13.30.

Asiasanat

Menoinfo