Jutut Hämeenlinna

Minna Mänty-Sorvari haluaa kannustaa naisia oman tyylinsä löytämiseen – Ihanainen on meistä jokainen, hän sanoo

Minna Mänty-Sorvari on toiminut yrittäjänä muodin, kauneuden ja tyylin parissa 30 vuotta. Hän avasi käytettyjen vaateiden kierrätyskaupan ja kauneusstudion Sibeliuksenkadulla viime perjantaina. Tulevaksi viikonlopuksi hän on järjestänyt Ihanainen-tapahtuman Palokunnantalolle. Kuva: AP Sarjanto

Koti-ikävä sai Minna Mänty-Sorvarin palaamaan Suomeen ja miehen työ kesäteatterissa toi hänet Hämeenlinnaan. Sitä ennen pariskunta ehti asua neljä vuotta Espanjassa.

– Meillä oli molemmilla halu kokeilla elämää ulkomailla. Minulla oli kauneusalan koulu Fuengirolassa ja vein parturiketju M-Roomia Espanjaan. Lisäksi perustin Aurinkorannikolle naistenklubin, jossa oli parhaimmillaan 900 jäsentä, Minna Mänty-Sorvari kertoo.

– Pääsin ihan kunnolla sisään siihen kulttuuriin, opin kieltä ja minulla oli espanjalaista henkilökuntaa. Koti-ikävä kasvoi kuitenkin lopulta ihan hirveäksi. Olen tosi tyytyväinen ajasta Espanjassa, mutta nyt se on nähty.

Mänty-Sorvari on työskennellyt kauneuden, pukeutumisen ja tyylin parissa 30 vuotta. Hän on ollut juontajana televisiossa, radiossa ja erilaisissa tapahtumissa sekä toiminut stylistinä, pukeutumisneuvojana ja luennoitsijana. Koulutukseltaan hän on diplomikosmetologi ja meikkaaja.

– Olen aina työllistänyt itseni, sillä olen yrittäjä jokaista soluani myöten, Mänty-Sorvari sanoo.

– Nuorena tein paljon mallin töitä. Olin Miss Suomi -kisan finaalissa vuonna 1986 tyttönimelläni Räntilä. Ajat olivat silloin erilaiset ja meitä oli 880 tyttöä pyrkimässä loppukilpailuun. Ne olivat semmoiset karjamarkkinat, että ei hyvää päivää.

Malliajoilta on peräisin yrittäjän ikuinen “rakkaus rätteihin”. Olet ihana by Mekko & Mieli -brändin alta löytyy sekäIhanainen- kauneusstudio että laadukkaiden käytettyjen vaatteiden myymälä.

– Ostan itse kaikki vaatteeni kierrätettynä. Kauneuspuolella annan meikkausopastusta ja neuvontaa ihonhoidossa, pukeutumisessa ja väreissä. Brändini on syntynyt ajatuksesta, että naisen ulkoinen ja sisäinen olemus ovat tiukasti kiinni toisissaan. Haluan vahvistaa asiakkaiden itsetuntoa ja luoda uskoa omaan ihanuuteen.

Suomenkasarmin Päävartiossa toiminut yrittäjä muutti viime perjantaina liikkeensä Sibeliuksenkatu 13:n kivijalkaan. Puheet keskustan autioitumisesta eivät pelota häntä tippaakaan.

– Luotan omaan ammattitaitooni ja siihen, että asiakkaat tulevat luokseni ja lähtevät iloisena. Olen kova tekemään töitä ja ajattelen, että kaikki on minusta itsestäni kiinni, Mänty-Sorvari tuumaa.

– Olen mukana Hämeenlinnan seudun yrittäjänaisten hallituksessa ja kaupungissa riittää uskoa kivijalkayrittämiseen ja palvelun voimaan. Kun yrittäjä on oikeasti kaupassa asiakasta varten ja palvelee hänet A:sta Ö:hön hyvän lopputuloksen saamiseksi, niin sitä on tosi vaikea päihittää.

 

 

Minna Mänty-Sorvari

Yrittäjä, kosmetologi-meikkaaja, stylisti, pukeutumisneuvoja, luennoitsija, juontaja.

Asuu Hämeenlinnassa Suomenkasarmilla.

Puoliso muusikko Jukka “Frogley” Mänty-Sorvari, perheeseen kuuluu neljä aikuista lasta, kolme lastenlasta ja Espanjasta pelastettu Isco-koira.

Harrastaa käsitöitä, musiikin kuuntelua ja lukemista Raamatusta dekkareihin.

Motto: Asioilla on tapana järjestyä, tavalla tai toisella.

Elämäntehtävä: Valaa naisille uskoa omaan itseen.

Menoinfo