Jutut

Kolumni: Uusi jäähalli nostaa tunteita pintaan, mutta vielä enemmän keskustelua nousee parkkipaikoista

Oli ajan kysymys, koska Hämeenlinnassa nostetaan keskusteluun uusi jäähalli tai kauniimmin sanottuna monitoimiareena.

Keskustelen viritti HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen.

Toivanen näkee monia syitä, miksi keskustelua pitäisi käydä uudesta hallista. Yksi on jäähallin putkistojen ja sähköjen huono kunto.

Toimitusjohtajan mukaan on jopa riski, että jäätä ei saada jäädytettyä kunnolla. Tekniikka ei anna myöden viimeisimpiin valotekniikkoihin ja äänentoistoon. Se taas sulkee pois muiden tapahtumien järjestämisen hallissa.

Kun jääkiekkotalous on mitä on, haluaa HPK-yhtiö hakea useampia kivijalkoja toiminnalle, tapahtumatuotanto on näistä yksi.

Hänellä on myös huoli siitä, että monissa saman kokoluokan kaupungeissa tehdään uusia jäähalleja, mutta Hämeenlinnassa keskustelua ei ole edes vielä aloitettu.

MM-otteluita on käyty Hämeenlinnassa, mutta tulevaisuudessa näin ei ole. Niistä otteluista taistelee kynsin ja hampain Tampere, Helsinki ja Turku.

Tampereella Areenaa rakennetaan aivan keskustan ytimeen rautatien päälle. Siellä areenaa soviteltiin vuosikausia sinne tänne kaupunkia. Nyt Areenan ympärille nousee kokonainen uusi kaupunginosa.

Mitä Tampere edellä, sitä Hämeenlinna perässä. Käytäväpuheissa radan läheisyyttä ei pidetä ainakaan heikkoutena, päinvastoin.

Jääkiekkovaikuttajia on kaupunki väärällään, joten lobbausta varmasti on. Kristallipalloa ei kuitenkaan tarvita siihen, että hämäläisittäin keskustelu tulee venymään ja vanumaan.

Jokaisella nimittäin on varmasti mielipide siihen, missä jäähallin olla ja mitä se saisi maksaa. Samaa vääntöä käytiin sairaalan uudesta paikasta.

Turha kuvitella, että sijainti nousisi keskustelussa ykköseksi.

Suurin meteli nousee varmasti jäähallin parkkipaikoista.

Nythän jäähallin käyttäjät eivät ole tottuneet maksamaan parkkeerauksestaan, mutta mitä lähemmäksi keskustaa jäähalli tulee, sitä varmemmin pysäköinti maksaa. Sekös meitä kaupunkilaisia kyrsii, mutta ehkä jo 2030-luvulla tilanne on muuttunut.

Jääkiekkovaikuttaja ja vuoden 2022 MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen tässä lehdessä toivoo, että keskustelua käytäisiin koko kaupungin elinkeinoelämä edellä. Toive kannattaisi muistaa eikä hirttäytyä siihen ajatukseen, että nyt suunnitellaan ainoastaan jääkiekolle uutta kehtoa.

Menoinfo