Jutut

Elokuvissa: Mitä on aikuisuus?

Nuoren Lennin (Jere Ristseppä) elämä itähelsinkiläisessä lähiössä saa täyskäännöksen, kun uusi tyttöystävä Kiira (Rosa Honkonen) tulee raskaaksi.

Hölmö nuori sydän

Ohjaus Selma Vilhunen

Rooleissa Rosa Honkonen, Jere Ristseppä, Ville Haapasalo, Pihla Viitala, Katja Küttner

Lähiönuorten Kiiran (Rosa Honkonen) ja Lennin (Jere Ristseppä) humalainen kohtaaminen johtaa Kiiran raskauteen. Vaikka molemmat teinit ovat hukassa, he päättävät pitää lapsen. Selma Vilhusen ohjaama ja Kirsikka Saaren käsikirjoittama rosoinen draamaelokuva kertoo itähelsinkiläisten nuorten tämän päivän elämästä.

Ensin tuli mieleen, että elokuva on kuin Täältä tullaan elämä! (1980) tästä päivästä. Sitä Hölmö nuori sydän ei kuitenkaan ole, sillä se kasvaa myös hyvin yhteiskunnalliseksi elokuvaksi monikulttuurisessa lähiössä. Lisäksi se on yhtä lailla aikuisten elokuva. Jos nuoret ovat hukassa, sitä ovat aikuisetkin. Jeren eräänlainen isähahmo on naapurissa asuva Janne (Ville Haapasalo), joka räyhää lähiön kulmilla.

Epätoivoiset ihmiset tekevät epätoivoisia tekoja ja valintoja. Niin tekevät myös Kiira ja Jere, etenkin Jerellä ongelmat kasaantuvat. Hölmö nuori sydän ei alleviivaa eikä tarjoa helppoja ratkaisuja. Monia asia jää sopivasti mietityttämään katsojaa. Lisäksi nuoret näyttelijät ovat vakuuttavia.

 

* * * *

Menoinfo