Jutut Janakkala

Monipuoliset liikuntakerhot jatkuvat Janakkalassa

SC Urbansin perhepäivä Turengin liikuntahallilla keräsi lähes 600 ihmistä liikkumaan.

Salibandyseura SC Urbans järjestää 3-12 -vuotiaille lapsille monipuolisen liikunnan säbäkerhoja ja ne jatkuvat taas kesätauon jälkeen 3. syyskuuta.

– Kerhojen konseptia on hieman uudistettu. Tärkeintä on tarjota monipuolisesti myönteisiä kokemuksia liikunnasta ja kannustaa lapsia liikkumaan, kertoo Urbansin kehitys- ja nuorisopäällikkö Jokke Jokinen.

– Kerhoissa on mahdollisuus innostua ja sitten liittyä halutessaan kilpajoukkueeseen. Liialliseen kilpailullisuuteen ei kuitenkaan painosteta ja se on nykyisin tärkeä tekijä perheille, että jokainen saa harrastaa omien tavoitteidensa mukaan.

 

Kerhot on jaettu siten, että alle kouluikäiset harrastavat omissa ryhmissään ja alakoululaisille on omat ryhmät. Seuran puheenjohtaja Marko Ruuskanen on monipuolisen liikunnan puolestapuhuja.

– Monipuolisuus näkyy meidän kerhotoiminnassa, leireillä ja tapahtumissa. Se tarkoittaa sitä, että opetamme lapsille muitakin liikuntataitoja, emme pelkästään salibandya, hän sanoo.

– Monipuolinen harrastaminen on tärkeää, sillä se vähentää harrastukseen tylsistymistä ja näin ollen ennakoi liikunnallisen elämäntavan jatkamista aikuisikään saakka.

 

Viikkoa ennen kerhojen alkua ilmoittautuneita on yli 60.

– En muista, että vastaavaa määrää olisi lähivuosina nähty. Myös alle kouluikäisten ryhmissä on mukavasti porukkaa ja ne ovat hyvä lisä meidän toimintaan, Ruuskanen intoilee.

– Mutta jokaiseen ryhmään niin Harvialaan, Tervakoskelle kuin Turenkiin mahtuu vielä hyvin mukaan. Ja jos alkaa koulujen salit käydä ahtaiksi niin sitten otetaan lisävuoroja!

Lisätietoja nettisivulla www.scurbans.net

Menoinfo