Jutut

Muotinäytös torilavalla

Hämeenlinnan ydinkeskustassa, toria lähellä toimivat naisyrittäjät päättivät yhteistyöllä virkistää kuolleeksi haukutun kauppatorin elämää. Lopputulos nähdään ensi viikon lauantaina, kun torilavalla nähdään kevään ja lähestyvän kesän muotia sekä aikaan sopivia kampauksia.

– Kaikki vain puhuvat, mutta jonkun on myös tehtävä. Tällä ajatuksella me haluamme osaltamme saada perinteiseen keskustaan ihmisiä liikkeelle ja sitä kautta eloa torielämään, muotinäytöksen idean äidit ja käytännön toteuttajat Seija Vendelin Kirkkorinteen Hius Tiimistä ja Carita Wilén Pumpuli Salongista sanovat.

Kaksikko tietää, että tori on nykyisellään kovin hiljainen paikka, vaikka sinne voisi järjestää lähes millaisia tapahtumia tahansa.

– Toivottavasti myös yrittäjät, yhteisöt, seurat ja järjestöt aktivoituisivat Hämeenlinnan keskustan elävöittämiseen.

Torilavan muotinäytöksessä vaatteita esittelevät tavalliset ihmiset, tällä kertaa ei ole palkattuja mannekiineja.

– Kun kohti kesää mennään, niin vaatteetkin ovat sen mukaisia – kevättä ja kesää.

Muotinäytöksen ohella tapahtumajärjestelyissä mukana olevat kampaamot esittelevät kädentaitojaan näyttävillä kampauksillaan.

– Ohjelmaan kuuluu myös tanssiesityksiä ja arvontaa. Kaisan Kukan ammattilaiset somistavat esiintymislavan teemaan sopivaksi, Vendelin ja Wilén kertovat.

Keväisen muotinäytöksen yhteistyökumppaneina ovat Viola & Max, Pieni Waate-Kammari, marimekko Hämeenlinna, Finezza, Kaisan Kukka, Tori Optiikka, Siro ja Gladis Oy.

Muotinäytös Kauppatorilla lauantaina 7.4. kello 13.

Menoinfo