Jutut Hämeenlinna

Musiikinopettajien tarinoita ja matkalauluja Tansaniasta

Hanna Martikainen ja Kimmo Tapanainen Makumiran yliopiston musiikkiosaston johtajan Seth Sululun kanssa.

Mahtuuko 9-hengen bussiin kolmekymmentä henkeä ja muutama kana? Mitä ovat soinnut yy-kaa-koo? Keitä ovat Ruut ja Sara, ja mitä ihmettä Hemmo tekee saunassa?

Hämeenlinnalaiset musiikinopettajat Hanna Martikainen ja Kimmo Tapanainen olivat 10 kuukautta Suomen Lähetysseuran vapaaehtoistyössä opettamassa musiikkia tuleville kirkkomuusikoille Makumiran yliopistossa Arushassa Tansaniassa. Heidän tehtävänään oli olla mukana Tansanian kirkkomuusikkojen koulutuksessa.

Hanna ja Kimmo kertovat ystävällisistä ihmisistä, merkillisistä kellonajoista, luovasta liikennekäyttäytymisestä, kotipihan apinoista ja monista muista jännittävistä arkisista asioista kuvin, tarinoin ja tuoreiden matkalaulujen kautta sunnuntaina 9.9. keskusseurakuntatalolla. Tilaisuudessa myös lauletaan yhdessä.

Musiikilla on suuri rooli afrikkalaisessa seurakuntaelämässä. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta myös lahjoitti Tansaniaan muutamia soittimia.

– Lukuvuosi oli työntäyteinen ja antoisa. Iloksemme kaikki opiskelijamme saavat kandin paperit ja pääsevät rakentamaan seurakuntiaan ja kirkkoa täällä musiikillaan, opettjat kertovat.

– Messut täyttyivät ilosta ja musiikista ja opiskelijoiden kanssa työskentely oli intensiivistä ja koskettavaa. Arushassa myös pidettiin keväällä suuri Kirkkojen maailmanneuvoston kokous.

Matkalauluja ja tarinoita Tansaniasta, su 9.9. klo 18 keskusseurakuntatalossa (Rauhankatu 14).