Jutut

Nostalgiapärinää moottoriradalla

Mini 1000 -autojen kisa on Suomen vanhin kilpaluokka.

Moottoriurheilun ystävät pääsevät kokemaan nostalgisia hetkiä Ahveniston moottoriradalla tulevana viikonloppuna. Historic Grand Racen ohjelmassa on kahdeksantoista kilpalähtöä ja lisäksi kaikkien luokkien aika-ajot ja lämmittelyt.

Perinteen mukaisesti lähtöjen tauoilla rataa kiertävät näytöstyyliin yli 30 vuotta vanhat autoaarteet ja veteraanikilpapyörät. Erityisenä nähtävänä on Suomen vanhin kilpaluokka Mini 1000, joka täyttää 40 vuotta.

Ahveniston kisa on HIstoric Race Finland ry:nkauden päätapahtuma. Sarjaan on ilmoittautunut mukaan 233 kilpa-ajajaa, ja useimmat heistä tulevat Hämeenlinnaan. Lisäksi joukko sarjan ulkopuolella kilpailevia suomalaisia ja pohjoismaisia ratakonkareita nähdään 1950–90-luvun historiallisten kilpureiden ratissa. Huipennuksena käydään Suomi–Ruotsi-maaottelu.

Kilpalähdöissä starttaavat Minien lisäksi historialliset erikoisvakio- ja GTS-autot, vakio- ja GT-autot, Formulat ja Formula neloset, Roadsport-autot V8-, A-, B- ja C-luokista uudempiin 2A- ja 2B-luokkiin, Subaru Sportit -kilpaurheiluautot, SS1300 eli entiset Specia Saloonit ja Locostit.

Kisaviikonloppu tuo muutoksia lähialueen liikenteeseen. Poltinahontien 29:n ja Viisarintie 2:n välinen katuosuus suljetaan lauantaina kello 7.30. Uudelleen se avataan normaalille liikenteelle sunnuntaina kello 19.

28th HIstoric Grand Race Ahveniston moottoriradalla la–su 18.–19.8. klo 9–18.

Menoinfo