Jutut Hämeenlinna

Nuorten pelitila ei ole vielä löytänyt pysyvää kotia – evakko jatkuu Poltinaholla

Kaupunki hakee edelleen nuorille pelitilaa keskustasta.
Poltinahon pelitila sai uuden ilmeen, kun kirjaston ja seurakuntakeskuksen pelitilat yhdistettiin. Lasse Saraste (vas.) Jani Sipponen ja Mikko Virta pyörittävät uudistetun pelitilan käytännön toimintaa yhteistyössä.
Kaupunki hakee edelleen nuorille pelitilaa keskustasta.

Pelitila Bunkkeri avautui uusissa tiloissa Poltinahon seurakuntakeskuksessa viime viikon tiistaina.

– Jo heti ensimmäisenä päivänä paikalla kävi 15 nuorta, mikä oli yllättävän hyvä avaus, sillä emme olleet vielä tiedottaneet asiasta muualla kuin nettisivuillamme, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Lasse Saraste kertoo.

– Avauspäivän kävijämäärä osoittaa, että nuoret odottivat tilan aukeamista, Hämeenlinnan kaupungin tilaohjaaja Jani Sipponen sanoo.

Kaupungin tilapalvelu hakee pelitoiminnalle edelleen tiloja myös ydinkeskustasta. Vaihtoehdoiksi on väläytelty muun muassa Kastellin käytössä olevia keskustalon tiloja sekä Lyseon koulun kellaritiloja. Myöskään Verkatehdasta ei ole poissuljettu.

– Olemme varautuneet olemaan tässä parikin vuotta, mutta tahtotila on, että jo vuoden päästä olisimme taas keskustassa, Hämeenlinnan kaupungin nuorisotyöntekijä Mikko Virta sanoo.

 

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ja Hämeenlinnan kaupunki tekevät pelitoiminnassa yhteistyötä ja myös seurakunta on tilojen haussa mukana.

Kun kirjaston Bunkkerissa kävi päivittäin kolmisenkymmentä nuorta ja tilojen käyttöaste oli yli 100 prosenttia, eli koneille oli jatkuvasti jonoa, on Poltinahon seurakuntakeskuksen pelitilan käyttöaste ollut noin 80 prosenttia.

– Harmittaa edelleen, että menetimme pääkirjaston tilan. Sijainti oli hyvä, ja pelitilalle kirjasto oli luonteva paikka, mutta kirjastouudistus ei löytänyt paikkaa pelille. Onneksi kaupungin organisaatiossa on ymmärretty, että toiminta on nuorille tärkeää ja myös ydinkeskustaan tarvitaan pelitiloja. On ollut kiva signaali, että uutta tilaa haetaan, Saraste pohtii.

 

Poltinaholla kaksi pelitilaa on periaatteessa tiivistetty yhteen ja samaan tilaan. Aikaisemmin Poltinaholla oli 10 tietokonetta, kun nyt niitä on 17. Tiloihin on esteetön kulku ja pelitilan lisäksi pelaajien käytössä on odotustila, josta on tullut nuorilta positiivista palautetta.

– Tänne on ollut ilmeisesti hiukan vaikea löytää, mutta ei tämä paikka ihan ventovieras ole, Saraste sanoo.

Poltinahon pelitilaan on jouduttu tekemään kuitenkin useita muutoksia. Poltinaholle tuotiin valokuituyhteys, mitä aiemmin ei ollut, ja ilmanvaihtoa on parannettu. Pelitila on vaatinut myös pientä pintaremonttia sekä sisustamista, jota on tehty yhdessä nuorten kanssa.

Pelitoiminta on suunnattu pääasiassa 13–20-vuotiaille nuorille.

– Suunnitelmissa on käynnistää kisa, jossa aina palkittaisiin sekä kuukauden paras että koko kauden paras pelaaja, Saraste kaavailee.

 

Bunkkerin virallisia avajaisia Poltinahon seurakuntakeskuksen tiloissa, D-rappu, vietetään tiistaina 16.10. klo 15–20. Ohjelmassa on tarjoilua, arpajaisia ja rallikisaa.

 

Menoinfo