Jutut Hämeenlinna

Otto Tolonen maalaa musiikillisia muotokuvia

Otto Tolonen on yltänyt kärkisijoille tärkeimmissä kansainvälisissä kitarakilpailuissa Espanjassa, Saksassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa.

Bach333-musiikkisarjassa on vuorossa erityinen helmi, kun Otto Tolonen, yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä klassisen kitaran taiteilijoita, esiintyy kahvilakonsertissa Sibeliuksenkadun Café Laurellissa torstaina 18.10.

Taiteilija Otto Tolonen etsii jatkuvasti uutta. Vanhat ja uudet, tähän mennessä tuntemattomat teokset ja ohjelmistot, musiikkifilologia, poikkitaiteelliset projektit ja uudet soittotekniikat kiinnostavat Tolosta, jonka aika jakautuu esiintymisten, levytysten ja opettamisen kesken.

Tolonen on yksi Suomen menestyneimpiä klassisen kitaran taiteilijoita. Hän lukeutuu kansainvälisesti ikäpolvensa monipuolisimpiin ja aktiivisimpiin klassisiin kitaristeihin. Menestys 20 kansainvälisessä kilpailussa vuosina 1995–2009 loi vahvan pohjan hänen uralleen.

 

Musiikin tohtorin tutkimuskohteena ovat tällä hetkellä eurooppalainen kitaramusiikki ja musiikilliset tyylit 1900-luvun jälkimmäisellä puoliskolla.

Bachin lisäksi kahvilakonsertin ohjelmisto koostuu Tolosen uusimman levyn Retratos kappaleista, säveltäjänimiä ovat Piazzolla, Regondi, D´Angelo ja Mertz.

Tolonen kuvaa Hämeenlinnan konserttia:

– Bachin polyfonia toimii konsertin punaisena lankana kuin kommentoiden ympärillään esiintyvää uudempaa musiikkia. Levylläni olen halunnut tuoda esiin italialaisia ja argentiinalaisia teoksia eri aikakausilta. Vaikka konsertin teokset eroavat toisistaan tyylillisesti paljonkin, tuovat kitaran sointi ja musiikin tekstuurit ne kuitenkin yhteen. Tuloksena on eräänlainen musiikillinen muotokuvagalleria.

 

Konsertti alkaa klo 19 (aiemmin ilmoitetusta ajasta poiketen). Lippuja on ennakkomyynnissä Café Laurellissa. Laurell buffet tarjoaa makeaa ja suolaista sekä kahvin ja teen musiikkinautintoa täydentämään. Lipun hinta, 20 euroa, sisältää buffetin.

 

Musiikillisia muotokuvia Bach333-kahvilakonsertissa Sibeliuksenkadun Café Laurellissa torstaina 18.10. klo 19.

Menoinfo