Jutut Hämeenlinna

Paistettu muikku maistuu hämeenlinnalaisille

Kalamarkkinoita kaavaillaan jokavuotiseksi tapahtumaksi.
Kalamarkkinoilla on tarjolla tuoreen kalan lisäksi muun muassa paistettuja muikkuja, jotka ovat olleet erityisesti hämeenlinnalaisten mieleen.

Kalamarkkinat rantautuvat Hämeenlinnan torille syyskuun kolmantena viikonloppuna. Kalamarkkinoita on Hämeenlinnassa järjestetty aiemmin muun muassa Hämeensaaressa, mutta kauppatorille markkinat tulevat nyt toista kertaa.

– Järjestimme kalamarkkinat Hämeenlinnan torilla viimeksi toissa vuonna, ja silloin kylmä ilma taisi verottaa myyntiä jonkin verran. Tori on kuitenkin vilkas paikka, joten eiköhän tapahtuman pitäisi onnistua, kalamarkkinat järjestävän Fast Food Festivalsin tapahtumavastaava Hakan Özciftci kertoo.

Tapahtumajärjestäjä operoi vastaavia tapahtumia ympäri Suomea, muun muassa Vaasassa, Jyväskylässä ja Lahdessa. Hämeenlinnassa myynti on ollut yleensä muita kaupunkeja vaisumpaa.

– Olisiko kauppapaikan sijainnilla merkitystä, sillä yleensä kalamarkkinat järjestetään vesistöjen läheisyydessä. Esimerkiksi viisi vuotta sitten Hämeensaaressa järjestetty tapahtuma ei vain vetänyt riittävästi väkeä, hän pohtii.

Hämeenlinnaan tullaan kuitenkin hyvillä mielin ja toiveikkaana. Tarkoitus on unohtaa menneet ja aloittaa puhtaalta pöydältä.

– Hämeenlinna ei ole missään nimessä huono kauppapaikka. Aiomme järjestää tapahtuman jatkossakin Hämeenlinnan torilla, jotta ihmiset tottuvat tapahtumaan ja osaavat odottaa sitä.

Kalamarkkinoilla myydään teemansa mukaisesti niin tuoretta kalaa kuin kalasta tehtyjä annoksia, kuten burgereita ja keittoa. Fast Food Festivalsin valikoimasta hämeenlinnalaisille maistuu erityisesti voissa paistettu Kuusamon Kitkajärven pienikokoinen neulamuikku ”Kitkan viisas”.

– Hämeenlinnalaiset ostavat mielellään muikkua. Meidän annoksistamme etenkin muikku, lohikeitto ja loimulohi ovat olleet kysyttyjä.

Kalan lisäksi torilla on tarjolla muun muassa kiinalaista ja kreikkalaista ruokaa, pizzaa, makkaraa, karkkia ja lettuja. Paikalle saapuu myös vaatemyyjiä esittelemään tuotteitaan.

Kaikki hämeenlinnalaiset ovat viikonvaihteessa tervetulleita kauppatorille kannustamaan ja tukemaan kalamarkkinoita.

– Meillä myös tarjotaan 200 ensimmäiselle asiakkaalle ilmainen kahvi lauantaina klo 10 lähtien.

Kalamarkkinat Hämeenlinnan torilla 15.–16.9.

Menoinfo