Jutut Hattula

Parolan asemalla jatsi soi, kukat tuoksuvat ja glögi höyryää – Katso, mitä muuta mukavaa joulun avauksiin on Hämeenlinnan seudulla keksitty

Katja Rinkisen suunnitelmissa on avata sisustuskahvila Parolan asemalla, kunhan remonttia on saatu vietyä taas pari askelta eteenpäin.

Katja Rinkisen emännöimä Parolan asema on tullut tutuksi sisustushullujen palvomana kohteena nettisivuilta, blogeista ja Rinkisen kirjoittamista kirjoista. Vuonna 1920 valmistunut rakennus on yksityiskoti, mutta aina välillä sitäkin pääsee kurkkaamaan. Kiinnostus on taattu ainakin tulevana lauantaina, kun asemalla pidetään joulumarkkinat.

– Järjestämme tänä vuonna neljännet markkinat ja väkeä on ollut aina ihan huipusti, Rinkinen sanoo.

– Ekalla kerralla jännitin kovasti, että saadaanko paikalle sata ihmistä, vai tuleeko vähemmän. Kävijöitä on ollut viiden tunnin aikana pitkälle toista tuhatta, mutta silti tapahtuma on pysynyt mukavan rentona.

Entinen toisen luokan matkustajien odotussali ja tavaramakasiini täyttyvät pienistä putiikeista, lifestyle-bloggaajista, käsityöläisistä ja vanhasta tavarasta. Rinkinen itse pyörittää pop up -kahvila Murua.

– Vanhalla rakennuksella on varmasti oma osuutensa siinä, miksi ihmiset tänne tulevat, mutta olen pyrkinyt aina saamaan tänne myös kiehtovia tuotteita, joita ei ole muualla myynnissä. Ajatuksena on tarjota kaikille aisteille jotakin, joten täällä tuoksuvat glögit sekä pullat ja pihassa on posetiivari Marcello.

 

Talovanhusta tullaan ihmettelemään usein kauempaakin. “Turisteista” ei ole koitunut isompaa riesaa, sillä uteliaat ovat käyttäytyneet kohteliaasti. Rinkinen osti puolisonsa kanssa aseman vuonna 2008. Jossakin vaiheessa hän arveli saavansa remontit pulkkaan vuoteen 2020 mennessä, mutta tuo hurskas toivomus on jo haudattu.

– Meillä on täällä monta rakennusta. Yhdessä vaiheessa remonttia tehtiin yhdeksässä eri huoneessa samaan aikaan, Rinkinen kertoo.

– Olemme pitäneet välillä remppataukoja, mikä on tärkeää. Lisäksi olemme alkaneet tosissamme miettiä, mitä kannattaa laittaa matalaksi. Yhä enemmän tulee ajateltua, että mitään ei korjata, mikä ei ole rikki.

Markkinoiden järjestäminen teettää runsaasti etukäteen töitä freelance-toimittajana ja stylistinä työskentelevälle Rinkiselle, mutta lopputulos on aina vaivan arvoinen.

– Kun vanha jatsi soi ja kukat ja pullat tuoksuvat, niin heti alkaa tuntua ihan joululta.

 

Joulumarkkinat la 24.11. klo 11-16 Parolan asemalla (Asemantie 11).

 

 

Joulutapahtumia Hämeenlinnan seudulla

Hämeenlinna

24.11. klo 10-15, Hahkialan joulun avaus, Hahkialan kartano. Joulun tunnelmaa lumoavassa barokkimiljöössä.

24.-25.11. Lasimäen joulun avaus, Iittalan Lasimäellä on muun muassa Joulupukki jututtamassa lapsia.

25.11. klo 15, joulun avaus, Hämeenlinnan tori. Joulukuusi ja keskusta saavat valot kaupungin tervehdyksen myötä, iltapäivä huipentuu musiikkiin ja tulishow´hun toripuistossa.

1.12. Suomenkasarmien joulu, joulutunnelmaa, tuotteita ja tapahtumia ihanassa miljöössä.

8.-9.12. Wetterhoffin Korttelijoulu, käsityöläisten myyntitapahtuma ja aitoa arvostavien ostospaikka.

8.-9.12. Joulumarkkinat, Elenia Areena. Tuotteita, palveluja ja jouluisia herkkuja glögin ja piparintuoksuisissa sisätiloissa.

15.12. Tuomaan markkinat, Hämeen linna. Parhaat käsityölahjat pukinkonttiin ja jouluinen ohjelma.

15.12. Hauhon HawuJoulu, Hauhon kirkonkylä. Joulutunnelmaa Wanhan raitin miljöössä.

 

Janakkala

24.11. Janakkalan Laurinmäen Joulunavaus klo 13-16, Hakoistentie 373, Janakkala.

28.11. klo 18.30-19.30 Janakkalan Viihdekuoron 30-vuotisjuhlavuoden Rauhaa, vain rauhaa -joulukonsertti Pyhän Laurin kirkossa.

9.12. klo 15 Keltaisen talon joulukonsertti: Janita Juvonen ja Juho Taipale, Hakoistentie 373.

13.12. klo 16-19 Pääkirjaston joulunavaus, Turenki Kengurumeininki Duo esiintyy klo 17.30. Nyt pompitaan niin, että tonttulakki lentää.

15.12. klo 10-15 Jouluiloa Hakolan marjatilalla. Villiä vilskettä, poniajelua, tonttupolku, joulupukki, pelimannien joululaulutuokio, lampaita, kanoja ja paljon muuta.

 

Hattula

24.11. Hattulan suuri joulunavaus klo 10-17 Juteinikeskuksella. Vetonaulana jouluteemainen LEGO-näyttely ja lisäksi 30 pöydän myyjäiset, jouluherkkuja, tontturata, askartelua ja joulupukki leikkisine tonttuineen.

 

Lähde: Hämeen liitto

 

 

Menoinfo