Jutut Hämeenlinna

Pizzatakseille riittää tilauksia Hämeenlinnassa – tuleeko kaupunkiin Wolt tai Foodora?

Steak Housen yrittäjä Ibrahi Mohammed kertoo, että parhaimmillaan yrityksen ruoka-annoksia kuljetetaan kolmella autolla.

Nälkä kurnii vatsassa, mutta odottaminen ravintolassa ei innosta tai kotona sohvanpohja houkuttaa ruokaostoksia enemmän? Tai vielä pahempaa: kauppa on jo kiinni!

Apua tähänkin pulmaan saa älypuhelimen kautta.

Pizza-online-palvelu tarjoaa Hämeenlinnasta vajaat parikymmentä ravintolaa, joista on mahdollisuus tilata sovelluksen kautta ruokaa joko netistä tai puhelimella. Pääosin ne ovat kebab-pizzerioita, mutta joukossa on myös muun muassa aasialaisia ravintoloita. Kuljetusmaksuksi ilmoitetaan halvimmillaan kolme euroa.

Pari ravintolaa kaupungissa ilmoittaa kuljettavansa ruokaa kotiin viikonloppuisin myös yön pikkutunneilla. Messevimmän aikaikkunan nälkäisille tarjoaa Hämeenlinnan keskustassa sijaitseva Steak House, jonka autot kulkevat lauantaisin ja sunnuntaisin kello 4.30:een saakka.

– Meillä on joka tapauksessa autoja, joten miksi ne seisoisivat yöllä? Olemme perheyritys, joten kuskit löytyvät omasta takaa, Steak Housen yrittäjä Ibrahi Mohammed sanoo.

Yritys laajensi kuljetuksen aukiolot yön tunneille kolme kuukautta sitten. Kokemukset ovat olleet hyviä.

Muutama rajoitus yön tilauksille on: niitä kuljetetaan enimmillään seitsemän kilometrin säteellä Steak Housesta ja ne pitää maksaa etukäteen sovelluksen kautta. Näin ravintola varmistuu, että se saa rahansa.

– Joskus aiemmin otimme riskin ja lähdimme kuljettamaan tilauksia yöllä, mutta kukaan ei välttämättä avannut ovea. Tilauksen kanssa piti palata takaisin tyhjin käsin, Ibrahi Mohammed kertoo.

Ainoana Kotipizza-ketjun ravintolana Hämeenlinnassa kotiinkuljetusta tarjoaa tällä hetkellä Kaurialan Kotipizza. Yrittäjä Aki Sipilä kertoo, että Kaurialasta kuljetetaan viikoittain noin 250 annosta ja määrä on kaksinkertaistunut puolessa vuodessa.

Kaurialan Kotipizzan myynnistä tällä hetkellä noin 40 prosenttia tulee kuljetuksista. Netti on kasvanut myös Kaurialassa suosituimmaksi tilauskanavaksi: verkkokaupan kautta tulee noin kuusi kymmenestä tilauksesta. Kasvu on kovaa, sillä verkkotilausten määrä on noussut kesästä noin 80 prosenttia.

Yrittäjä on varautunut kysynnän kasvuun tilaamalla uusia lämpölaatikolla varustettuja kuljetusautoja.

– Pidän kotiinkuljetusta tällä hetkellä kehittyvimpänä myynnin kanavana, joka tulevaisuudessa kasvaa koko ajan varsinkin uudistetun verkkokaupan myötä, Sipilä näkee.

Kaurialan Kotipizza kuljettaa ruokaa illalla kello 21.30 asti, ja annoksen hintaan tulee 5,90 euron kuljetusmaksu. Sipilän mukaan vilkkainta on ehdottomasti viikonloppuiltoina.

Kotiinkuljetusta tarjoaa myös Parolan Kotipizza, jossa Sipilä on niin ikään yrittäjänä.

Menoinfo