Jutut

Rakkaudenosoitus kotikaupungille

– Koska suuresti rakastan Hämeenlinnan kaupunkia, sen hienoa linnaa ja sen vanhoja puutaloja niin tämänkin näyttelyn pääosassa ovat kaupunkinäkymät “vanhasta” Hämeenlinnasta, kertoo piirtäjä ja akvarellisti Heikki O. Jokinen, joka esittäytyy parhaillaan teoksillaan pääkirjastossa Hämeenlinnan Taiteilijaseuran kuukauden taiteilijana.

Jokinen on syntyjään hämeenlinnalainen, mutta hän vietti nuoruutensa Helsingissä ja teki työuransa Tampereella. Hämeenlinnaan hän muutti 13 vuotta sitten, ja siitä pitäen kaupungin näkymät ovat pitäneet taiteilijaa otteessaan.

– Tykkään Hämeenlinnasta ihan hirveästi. Hämeenlinna on aivan upea kaupunki. Täällä on tilaa, ihanat maisemat ja vesistöt sekä vanha linna, joka huokuu tunnelmaa.

 

Hämeenlinnassa Jokisen töitä on nähty jo muutamissa näyttelyissä kahviloissa ja kirjastossa. Aikaisemmat työt ovat olleet akvarelleja, mutta tällä kertaa Jokinen toi näyttelyyn kymmenen tussipiirrosta, jotka ovat syntyneet viime syksyn aikana.

– Jostain syystä piirtäminen jäi päälle. Kun teen akvarelleja, alle tulee hyvin usein piirros. Nyt innostuin tussista, en tiedä miksi, mutta tussipiirrokset vain tuntuivat luontevalta jatkolta akvarelleilleni.

Viime kesänä Jokinen osallistui Suomi 100 -teeman näyttelyyn Längelmäellä ja toissa kesänä hänellä oli näyttely Hauhon Hovinkartanossa. Pääkirjastossa moni pysähtyi katselemaan teoksia jo ripustusvaiheessa.

– Akvarellini eroavat valtavirrasta, sillä teen vanhan ajan naturalistisia teoksia. Toteutan sisäistä itseäni, ja näyttää siltä, että osa ihmisistä tykkää tällaisesta.

 

Piirtäjä, akvarellisti ja graafinen suunnittelija Heikki O. Jokinen on Suomen akvarellitaiteen yhdistyksen ja Hämeenlinnan Taiteilijaseuran jäsen.

Jokinen aloitti taideopintonsa ABC-piirustuskoulussa 1960, jonka jälkeen hän on opiskellut Vapaassa taidekoulussa, Ateneumin graafisella linjalla, mainosgraafikkojen koulussa sekä Ateneumin Taideteollisen korkeakoulun täydennyskoulutuksessa. Lisäksi hän on tehnyt useita opintomatkoja ulkomaille.

Jokinen on urallaan myös palkittu mm. erilaisissa tunnus- ja julistekilpailuissa Suomessa ja ulkomailla.

Heikki O. Jokinen on Hämeenlinnan Taiteilijaseuran kuukauden taiteilijana pääkirjastossa 1.3.–30.4.2018.

Asiasanat

Menoinfo