Jutut Hämeenlinna

Ravitsemustietoa treenien tueksi

Ravitsemuksen perusteet -kurssilta saa tietoa oikeanlaisesta ravitsemuksesta ja sitä kautta puhtia harrastamiseen.

Tänä syksynä Vanajaveden opistossa käynnistyy useita kursseja uusilla teemoilla. Yksi niistä on Ravitsemuksen perusteet.

– Kuntoilijat ja urheilua harrastavat lapset periaatteessa tietävät, miten pitäisi syödä, mutta käytännössä näin ei kuitenkaan tapahdu, suunnittelijaopettaja Juha Mäkirinta avaa kurssin taustaa.

– Ajatuksena on, että ravitsemustietoudella saadaan tuettua myös harrastamista.

Vanajaveden opistossa on ollut aiemmin muun muassa kurssimuotoisia laihdutusryhmiä, mutta Ravitsemuksen perusteet -kurssin tarkoituksena on antaa eväitä pysyvämpään elämäntapamuutokseen. Teeman ideoi terveystieteiden maisteri Ruchama Hovestadt, joka myös vetää kurssia.

Oikeanlainen ravitsemus tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia.

– Laihdutuskursseille on kysyntää, mutta oikeasti pitäisi oppia elämään siten, että liikkuminen, syöminen ja lepo ovat oikeassa suhteessa, jolloin laihduttamista ei tarvitse miettiä, Mäkirinta jatkaa.

Hän suosittelee Ravitsemuksen perusteet -kurssia kaikille aiheesta kiinnostuneille, mutta etenkin aktiiviliikkujille, valmentajille ja urheilevien lasten vanhemmille.

Vanajaveden opistossa käynnistyy myös Elämäntaparemontti – ravintovalmennusta ja liikuntaa -kurssi, joka antaa ravitsemustiedon lisäksi muun muassa vinkkejä perusliikuntaan niille, jotka kaipaavat elämäntapamuutokseensa sekä henkilökohtaista – että ryhmän tukea.

– Elämätaparemontissa jokainen voi asettaa kurssilla itselleen oman tavoitteen. Ryhmä auttaa ensimmäisten notkahdusten yli ja auttaa ylläpitämään motivaatiota.

Lisätietoa kursseista: www.kktavastia.fi/vop

Menoinfo