Jutut Hämeenlinna

Rentoa meininkiä ja rehellistä ruokaa

Keskustan Scandicin ravintolat ovat Kummeli ja Torilla.
Hotellinjohtaja Terhi Serto (vas.), peikkokokki Tättähäärä ja ravintolapäällikkö Sanna Otra-aho toivottavat tervetulleiksi nauttimaan Pimeän kaupan illan herkuista ja yllätyksistä.
Keskustan Scandicin ravintolat ovat Kummeli ja Torilla.

Scandic Hämeenlinna City avasi ovensa kävelykadun jatkeella toukokuun alussa. Hotellin kahdessa ravintolassa on tapahtunut vähän ulkoisia muutoksia, mutta uudet tuulet ovat silti puhaltaneet.

– Ravintolan puolella on tehty pientä pintaremonttia, mutta tähän saakka suurimmat uudistukset ovat koskeneet järjestelmiä ja tapaa toimia, hotellinjohtaja Terhi Serto ja ravintolapäällikkö Sanna Otra-aho kertovat.

– Saamme ihan oikeasti päättää, mitä täällä tehdään ja kannamme siitä myös vastuun. Scandic on valittu kaksi kertaa Suomen parhaaksi työpaikaksi ja täällä on saatu huomata, että henkilökunnasta todellakin välitetään.

Ruokaravintola kantaa nyt nimeä Torilla ja pubi on ristitty Kummeliksi.

– Ketjulla on omistuksessaan muutamia nimivaihtoehtoja, joista Torilla tuntui sopivalta, koska siellähän me melkein olemme, Otra-Aho tuumaa.

– Kummeli sopi hyvin sen kaveriksi, koska emme halunneet ottaa esimerkiksi jotain englanninkielistä nimeä paikalle, joka on kaupunkilaisten baari ja rento mesta.

Ruokalista on kokonaan muuttunut entisestä ja sen valikoimaa laajennetaan vielä myöhemmin syksyllä. Menun maailmaa voisi kuvata käsitteellä Green Grill.

– Paljon liharuokia, monipuolisesti salaatteja ja muitakin lisukkeita kuin ranskalaisia, Otra-aho kuvailee.

– Ei mitään piperrystä, vaan kunnon annoksia rehellistä ruokaa. Suosikkeja ovat olleet muun muassa ylikypsä naudan kuve ja pippuripihvi Jack Daniels -kastikkeella. Burgerit ovat myös kova sana.

Vaikka hotellin juomatoimittaja on Hartwall, Kummeli tarjoaa ainoana ketjun pubina hanastaan Karhua.

– Se on kunnianosoitus pitkäaikaisille kanta-asiakkaillemme eli Karhukoplalle, joka on istunut pubissa ainakin 25 vuotta, Serto sanoo.

Kummelin ruokalistalta löytyy helpotusta kevyeen ja vakavaan suolaisen nälkään hampurilaisista ja tapas-lautasista lihapullakoriin ja makkaraperunoihin.

Pimeän kaupan illassa Torilla-ravintolassa on tarjous pippuripihvistä. Kaikille ruokailijoille on luvassa ilmainen jälkiruokayllätys, jonka sekä valmistaa että tarjoilee peikkokokki Tättähäärä Ämmätsästä. Jaossa on myös erilaisia Scandic-tuotteita.

Ravintola on elokuun puolivälistä alkanut tarjota edullista, 6,50 euron lounasta eläkeläisille maanantaista perjantaihin kello 13.30-14.30.

– Lounas yleensä hiljenee kello 13 mennessä ja tuntuu hullulta heittää hyvää ruokaa hukkaan, Otra-aho toteaa.

– Seisovan pöydän monipuolinen ja edullinen ateria on saanut mukavasti suosiota eläkeläisten parissa.

Menoinfo