Jutut

Elokuvissa: Runsas ja synkkä velhotarina

J.K. Rowlingin käsikirjoittamaa seikkailua velhomaailmassa tähdittävät muun muassa Zoë Kravitz ja Johnny Depp.

Ihmeotukset: Grindelwaldin Rikokset

Ohjaus David Yates

Rooleissa Claire Foy, Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Jude Law, Johnny Depp

 

Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset on viisiosaisen elokuvasarjan toinen osa. J.K.Rowlingin käsikirjoittama sarja kertoo maailmasta ennen Harry Potteria ja Voldemortia. Tylypahkan professori Dumpledorekin on nuori. Päähenkilönä on taikaeläintieteilijä Lisko Scamander (Eddie Redmayne).

Ensimmäinen osa sijoittui New Yorkiin. Nyt ollaan Euroopassa, sillä pimeyden velho Gellert Grindelwald pakenee vangitsijoiltaan. Elokuvassa liikutaan etupäässä Pariisissa, mutta Tylypahkassakin käydään. Mikä on katsojalle ehkä hurmaavinta.

Elokuva on täynnä tarinaa, takaa-ajoa, sivujuonia ja herkullisia yksityiskohtia. Ehkä liikaakin kaikkea. Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset on hyvin synkkä ja tummasävyinen elokuva, jonka valopilkkuna ovat sympaattisen Lisko Scamanderin ihmeotukset. Myös Gellert Grindelwald (Johnny Depp) on hyytävä karismaattisena pahiksena, joka vaarallisesti kerää seuraajia ympärilleen. Samoin Jude Law on erinomainen professori Dumpledore. Kaksikon yhteinen historia on mielenkiintoinen. Parhaiten elokuva kuitenkin aukeaa Potter-faneille.

 

* * *

 

Menoinfo