Jutut

Suuri taistelu vie planeetalta toiselle

Avengers: Infinity WarOhjaus Joe ja Anthony RussoRooleissa Robert Downey Jr., Chris Evans, Josh Brolin, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen

 

Avengers: Infinity War on ehkä vuoden suurin elokuva, ja samalla myös synkin. Se kokoaa yhteen kaikki Marvelin supersankarit. Spider-Man vilahtaa välillä, Hulk on oikukas, Rautamies lentää, on Thor, Tähtilordi, Tohtori Outo ja Musta Leski, ja lisäksi paljon muita. Elokuva voikin olla haastava sellaiselle, joka ei ole nähnyt aiempia Avengers-leffoja.

On väkeä, tuhoa, taistelua, kostoa ja siirtymistä planeetalta toiselle. Koko mekkalan saa aikaiseksi iso ja paha Thanos (Josh Brolin), joka tahtoo kaikki ikuisuuskivet haltuunsa. Lisäksi hänen mielestään universumin tasapaino edellyttää sen asukkaiden tappamista. Juoni on monisyinen, mutta lopulta kyse on siitä, että Thanos jahtaa eri planeetoille piilotettuja kiviä. Supersankarit puolestaan yrittävät estää häntä.

Ajoittain elokuvassa on liikaa tehosteita, paatosta, taisteluja ja väkeä. Se pitkästyttää. Toisinaan taas elokuvan pienet yksityiskohdat liikuttavat ja huvittavat. Avengers-leffoja ei ole koskaan voinut syyttää huumorintajuttomuudesta. Vaikka panoksia on kasvatettu, Infinity War ei ole sarjan paras ja jotenkin tulee ikävä ensimmäistä elokuvaa Iron Man (2008). Sarja kuitenkin jatkuu, loppu jää koukuttavasti auki.

* * *

 

Asiasanat

Menoinfo