Jutut

Suuruudenhullun rikollisen tarina

Rakastin Pabloa, vihasin Escobaria

Ohjaus Fernando León de Aranoa

Rooleissa Javier Bardem, Penélope Cruz, Peter Sarsgaard, Julieth Restrepo

 

Kolumbialainen verinen huumeparoni Pablo Escobar (1949–1993) on ollut aiheena useassa dokumentissa, tv-sarjassa ja elokuvassa. Escobarista on tehty kirjoja ja samannimiseen kirjaan perustuukin tuore elokuva, jonka kirjoitti hänen rakastajattarensa, journalisti Virginia Vallejo vuonna 2007.

Elokuvan alussa Vallejo (Penélope Gruz) viedään Yhdysvaltoihin todistamaan Escobarin kartellia vastaan. Tästä elokuva siirtyy Vallejon kertojan äänellä vuoteen 1981, jolloin hän tutustui Escobariin (Javier Bardem). Elokuva etenee kronologisesti ja vauhdikkaasti seuraten suhdetta, Escobarin bisneksiä ja perhe-elämää. Vallejon kannoilla kulkee koko ajan USA:n huumeviraston agentti (Peter Sarsgaard).

Aviopari Gruz ja Bardem tekevät parhaansa päärooleissa, mutta elokuvaa vaivaa luettelomaisuus ja kiire. Escobarin taustasta, ristiriitaisesta luonteesta ja paikallisten suhteesta häneen olisi saanut varmaan enemmänkin irti, myös jokin suvanto juonen käänteissä olisi ollut paikallaan. Myös Vallejon elämä jää pinnalliseksi.

 

* * *

 

Asiasanat

Menoinfo