Jutut

Täyttä vauhtia plutoniumin perässä

Ethan Hunt (Tom Cruise) ja IMF:n tiimi joutuvat kilpajuoksuun aikaa vastaan, kun vaarallinen tehtävä menee kauhealla tavalla pieleen.

Mission Impossible – FalloutOhjaus Christopher McQuarrieRooleissa Tom Cruise, Henry Cavill, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Sean Harris

Ethan Hunt (Tom Cruise) on jälleen pelastamassa maailmaa, sillä Mission Impossible – Fallout on sarjan kuudes ja kehutuin osa. Kaikkiaan erinomainen kohokohta elokuvakesään!

Nyt Ethan Hunt on ryhmänsä kanssa plutoniumin perässä ja jahti vie heidät ympäri maailmaa. Kaiken takana on edellisestä MI-elokuvasta tuttu rikollinen Solomon Lane (Sean Harris). Mukana on myös edellisestä leffasta tuttu brittiagentti Ilsa Faust (Rebecca Ferguson).

Ethan Hunt joutuu ottamaan työparikseen CIA:n agentti Harriksen (Henry Cavil). Mitä on kaiken takana ja keneen voi luottaa? Tunnelma on sopivan vainoharhainen. Salaliittoja, takaa-ajoja, kasvomaskeja ja nokkelaaa sanailua riittää. Ethan Huntin yksityiselämäkin on vahvasti läsnä.

Mission Impossible – Fallout etenee rivakalla rytmillä käänteestä toiseen. Jännite pitää ja toimintakohtaukset tuntuvat aidoilta, niiden kuvauksissahan Tom Cruise satutti jalkansakin. Yksi iso plussa on se, että Ethan Hunt ei ole liian ylivoimainen, vaan on usein alakynnessä ja tuskan vallassa. Ainoa hämmentävä seikka on Intian Kashmir, sillä tärkeämmät kohtaukset ovat siellä upealla kallionkielekkeellä. Suomalaiset katsojat kyllä tunnistavat paikan Preikestoleniksi, Norjan suurimmaksi nähtävyydeksi.

* * * *

Menoinfo