Jutut Hämeenlinna

Teemu Tenhuselle kerätään rahaa hyväntekeväisyysottelulla

Harri Ojanperä, Teijo Savijoki ja Jarkko Savijoki toivovat väkeä jäähallin täydeltä Teemu Tenhusen hyväksi järjestettävään otteluun.

Rinkelinmäen jäällä nähdään ensi lauantaina iso joukko entisiä ja nykyisiä jääkiekkotähtiä. Kirkkaimpina heistä loistavat HPK:sta NHL:ään lähtenyt maalivahti Juuse Saros ja samassa sarjassa pelaava hyökkääjä Teuvo Teräväinen.

Nuoret ja vähän vanhemmat kiekkoilijat pelaavat HPK Alumnin ja Jokerit Alumnin välisen hyväntekeväisyysottelun, jonka tuotolla autetaan viime syksynä HPK:n pelissä pahoin loukkaantunutta nuorta Teemu Tenhusta. Kyseinen A-junioreiden ottelu oli marraskuussa juuri Jokereita vastaan.

– Alun perin idea tuli Riku Hahlilta. Me muut ajattelimme heti, että se on ihan loistava ajatus. Ensimmäiseksi kysyimme mukaan Sarosta, ja hän vastasi myöntävästi. Saros oli tietynlainen kivijalka koko tapahtumalle, ja Jokeritkin oli heti valmis tulemaan mukaan, HPK:n alumnilaiset Teijo Savijoki, Harri Ojanperä ja Jarkko Savijoki kertovat.

Tenhun pelin järjestävät HPK Alumni, HPK Liiga Oy ja HPK ry.

HPK:n joukkueen ovat koonneet Hahl ja Ojanperä. Hahl itse pelaa Jokerien kokoonpanossa. Kerhon ykköskentässä pelaavat Toni Mäkiaho, Jyrki Louhi, Marko Palo sekä Jukka Laamanen ja Veli-Pekka Laitinen. Kakkoskentässä hyökkäävät Timo Pärssinen, Jarkko Savijoki ja Markku Piikkilä ja puolustavat Tuukka Mäkelä ja Marko Tuulola.

Kolmoskentän hyökkääjät ovat Tenhusen joukkuekaverit Jaakko Kuusisto, Niilo-Kustaa Määttä ja Eemeli Jeskanen. Puolustajana on pelitoveri Joonas Uimonen ja Jari Haapamäki. Nelosketjun hyökkäyksessä nähdään Tony Virta, Otto Paajanen ja Mika Kannisto ja puolustuksessa Aki Heino ja Kai Rautio.

Joukkuetta valmentaa Jukka Jalonen apunaan Niko Kapanen. Huollon hoitavat Kari Brusin, Juha Sulin ja Petri Kemppainen. Mangereina häärivät Ojanperä ja Teijo Savijoki. Kuuluttajana on liigapeleissäkin äänessä oleva Ville-Veikko Sulin-Saaristo.

Jokerien joukkueeseen kuuluvat Teräväisen ja Hahlin lisäksi Jani Rita, Antti-Jussi Niemi, Artturi Lehkonen, Eero Somervuori, Jukka Kohonen, Arto Malinen, Antti Mäkinen, Oskari Korpikari, Hannu Jalonen, Rauli Sohlman, Esa Pirnes, Toni Dahlman ja Kai Nurminen.

Ottelussa pelataan kaksi 20 minuutin erää. Sen jälkeen käydään Antti Korpimaan meklaroima huutokauppa, jossa myydään muun muassa HPK:n alumnijoukkueen käyttämät pelipaidat ja HPK:sta NHL:ään lähteneiden pelaajien paidat. Ossi Väänänen on lahjoittanut kaupattavaksi Helsingin areenasta aitionsa yhteen otteluun.

– Hyvänekeväisyysottelu on hyvä osoitus yhteisöllisyydestä ja urheilun voimasta. Ketään ei jätetä pulaan. Alumnien näkökulmasta oli hieno asia, että HPK LIiga löhti mukaan. Nyt kaikila on mahdollisuus osallistua talkoisiin Tenhusen hyväksi, alumnit kiittelevät.

Kymmenen euron hintaisia lippuja iltaan voi ostaa ennakkoon HPK:n toimistosta, ja jos niitä on vielä lauantaina jäljellä, loput siirretään ovimyyntiin. Ostamiseen vain käteinen raha, mutta yritykset voivat ostaa lippuja myös laskulla osoitteesta outi.lappalainen@hpk.fi.

Myös pelaajat ja toimitsijat ovat luvanneet maksaa pääsylipun hinnan verran hyväntekeväisyyspottiin. Alumnien mukaan polisiin kanssa on neuvoteltu selväksi, että rahojen luovuttamisessa Tenhuselle ei ole mitään ongelmaa. Hän itse päättää, kuinka hän ne käyttää.

Ennen tiistaita tapahtumaan oli myyty jo noin 1 200 lippua, ja HPK:n toimistosta kerrottiin, että myynti on vilkastunut päivä päivältä.

Tenhun peli la 25.8. klo 15 Ritariareenassa.

Menoinfo