Jutut Hämeenlinna

”Tuo tullessasi, vie mennessäsi” tulee taas

Syyskuun 30. järjestettävässä lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden kierrätystapahtumassa vaihdetaan ehjiä ja puhtaita lastenvaatteita ja -tarvikkeita ilman rahaa.

Jokaisessa lapsiperheessä on etenkin syksyisin ja keväisin saman pohdinnan paikka: Mistä löytää kasvaville lapsille vuodenaikaan sopivat vaatteet helposti ja edullisesti? Toisaalta monia mietityttää myös, mitä tehdä pieneksi ja tarpeettomiksi jääneille vaatteille, harrastusvälineille ja muille tarvikkeille.

Hämeenlinnalaismamit haluavat tuoda helpotusta perheiden lastenvaatteiden kierrätykseen järjestämällä ”Tuo tullessasi, vie mennessäsi” -kierrätystapahtuman sekä Mamimessut sekä sunnuntaina 30. syyskuuta Lyseon koulun ruokalassa eli Janne-salissa.

Lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden kierrätystapahtuma järjestettiin Hämeenlinnassa viime syksynä ensimmäistä kertaa ja se saavutti heti suuren suosion.

– Viime kerralla tapahtuman suosio yllätti meidät. Kun jotakin järjestetään ensimmäistä kertaa, ei voi etukäteen tietää, millaisen vastaanoton tapahtuma saa. Noin 200 kävijää ja valtava määrä kierrätettäviä vaatteita osoittivat, että tapahtumalle on tarvetta, Elina Rusanen Hämeenlinnalaismameista kertoo.

Tapahtumassa vaihdetaan ehjiä ja puhtaita lastenvaatteita ja -tarvikkeita ilman rahaa. Jäljelle jääneet tavarat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

– Voit tulla vaihtamaan itsellesi tarpeettomat tavarat sopivankokoisiin. Jokainen voi siis tuoda tapahtumaan kaikkea lapsiin ja raskausaikaan liittyvää, paitsi isokokoisia tavaroita kuten sänkyjä. Tapahtumasta voi myös vain hakea tavaraa omaan käyttöön.

 

Hämeenlinnalaismamit on pieni äideille ja perheille vertaistukea ja toimintaa tarjoava yhdistys. Toimintaa pyörittävän toimikunnan jäsenet ovat vapaaehtoisia äitejä, jotka haluavat järjestää itseään ja muita lapsiperheitä kiinnostavia tapahtumia.

Mukana tapahtumassa yhteistyössä Hämeenlinnalaismamien kanssa on Hope -yhdistys. Samalla järjestetään myös Mamimessut, joilla on odottajiin ja lapsiperheisiin liittyviä näytteilleasettajia sekä Marixirin pitämä temppurata lapsille.

Lisätietoja tapahtumasta Facebookissa.

”Tuo tullessasi, vie mennessäsi” sunnuntaina 30.9. klo 10–12 Lyseon koulun Janne-salissa.

Menoinfo