Jutut Turenki

Turengin asemakahvila avautuu – Suunnitteilla etätyömahdollisuus historiallisessa miljöössä

Heidi Huhtala ja Tuomas Sirén toivovat, että ihmiset tulisivat tutustumaan Aseman uuteen kahvilaan ja monipuolisiin kokous- ja juhlatiloihin. Kuva: Lea Karmala

Viimeistään helmikuun puolivälissä Turengin asemalla pääsee taas kahville ja ostamaan syötävää sekä pitämään kokouksia ja juhlia. Wanhan Aseman kahvilaa vetää Heidi Huhtala, myyntiä ja markkinointia hoitaa Tuomas Sirén.

– On ihanaa saada nuoria yrittäjiä taloon, Kirsti Sirén rakennuksen omistavasta Sirén Yhtiöistä iloitsee.

 

Kahvila on saanut valoisan pintaremontin. Viimeistelyvaiheessa odotellaan vielä muun muassa erikoiskahvikoneen saapumista, nettisivujen valmistumista ja anniskeluluvan saamista. Myytävät tuotteet, itse tehdyt Heidin herkut, ovat kuitenkin jo mietittynä.

– Tarjolle tulee muun muassa vaaleaa juurileipää ja oman juureen leivottua hapanleipää, jonka saimme perinnöksi edelliseltä omistajalta, erikoiskahveja, smoothieita, tuorepuuroa mukaan otettavaksi, keittolounaita, täytettyjä voileipiä, annossalaatteja ynnä muuta, Huhtala kertoo.

Uudet omistajat satsaavat myös junamatkustajiin, sillä suosituimpaan aikaan seitsemältä Turengista lähtee raiteita pitkin parikymmentäkin ihmistä töihin. Siksi kahvila aukeaa arkisin jo kuudelta aamulla ja sulkee ovensa vasta kuudelta illalla.

– Olen tosi innoissani, ja vähän jännittääkin mutta positiivisesti. Toivon, että ihmiset tulevat myös juttelemaan ja kertomaan toiveitaan, Huhtala sanoo.

 

Turengin Wanhalla asemalla voi pitää monenlaisia tilaisuuksia, sillä tilaa riittää erikokoisille ryhmille. Kokoustekniikkakin on uusinta uutta, mutta 1860-luvun henki huoneissa elää yhä. Suunnitelmissa on myös etätyöpisteiden tarjoaminen tarvitseville.

– Rakennus on historiallinen ja hieno, tiloja on kahdessa kerroksessa. Juhlasalia ja kabinetteja voi varata tilaisuuksia varten, ja Heidiltä voi tilata niihin tarjoilun. Tarkoituksenamme on pitää myös teemailtoja, joissa tarjotaan uusia asioita, Tuomas Sirén sanoo.

Yrittäjät kysyivät aiemmin Facebookissa, mitä ihmiset talon toiminnalta odottavat. Noin 200 vastauksesta he saivat tukea omille ajatuksilleen.

– Paikkaa kohtaan on selvästi kiinnostusta. Kyselyitä tilaisuuksista onkin jo tullut, ja niitä on myös sovittu keväälle ja kesälle, he kertovat.

Kesäkaudeksi kahvila laajenee pihassa olevalle terassille.

Turengin Wanhan Aseman kahvila on helmikuun puolivälistä avoinna ma–to klo 6–18, pe klo 6–21, ja viikonloppuisin tilausten ja tarpeen mukaan.

Näkoislehti

27.5.2020

Menoinfo