Jutut Hämeenlinna

Undulaatit etsivät kotia – Animal House lopettaa keskustassa

Verkkokauppa ja suuremmat toimijat söivät Animal Housen elämisen edellytykset.
Animal House on myynyt lemmikkitarvikkeiden ja ruoan lisäksi pieniä eläimiä kuten undulaatteja. Kuva: Juho Peltoniemi

Keskustan erikoismyymälöiden tarjonta supistuu entisestään, kun Kasarmikadulla sijaitseva lemmikkiliike Animal House lopettaa 16. helmikuuta.

Myymälä on aloittanut loppuunmyynnin, jonka aikana kauppias Ville Ketonen toivoo liikkeessä olevien jyrsijöiden, akvaariokalojen, lintujen ja tarantellojen löytävän uudet kodit.

– Velkaisena yrittäjänä tietysti toivoisi, että joku ne ostaisi. Vielä en osaa yhtään sanoa, mitä liikkeen varastolle tapahtuu, Ketonen kertoo.

Noin viiden vuoden ajan toimineen Animal Housen nykyisissä tiloissa on kellari, jossa on tuotettu itse eläimiä myyntiin.

– Olemme alusta asti halunneet toimia eettisesti, joten olemme pyrkineet olemaan käyttämättä suuria eläintukkuja. Meillä on myös ollut myymälässä eläimillä enemmän tilaa, mitä lain puitteissa vaaditaan, Ketonen kertoo.

Päätös liikkeen lopettamista syntyi monen tekijän summana.

– Verkkokaupan kasvu ja suurten myymälöiden lemmikkitarvikkeiden tuotevalikoiman laajeneminen on näkynyt myynnissä. Lisäksi monet eläinharrastajat myyvät eläimiä verkon kauppasivustoilla. Joko kaneille tapahtuu paljon ”vahinkoja” tai sitten monien toiminta on vähintään puoliksi ammattimaista, Ketonen sanoo.

Osansa lopettamispäätöksessä oli keskustan yleisellä hiljenemisellä.

– Lähistöltä on lopettanut lihakauppa, farkkukauppa, eräliike ja lelukauppa. Olen puhunut monien yrittäjien kanssa, ja sen perusteella Hämeenlinnassa liiketilojen vuokrat vaikuttavat olevan todella kovia.

Lisäksi ykköskortteli pitää koko keskustaa panttina, Ketonen toteaa.

– Hämeenlinnassa pitäisi herätä viimein toimimaan ydinkeskustan elvyttämiseksi.

Kaupallinen yhteistyö

Näkoislehti

25.5.2020

Menoinfo