Jutut

Usko itseesi ja seuraa unelmiasi

The Voice of Finlandissa jatkoon päässyt Michael Ekeghasi on kotoisin Nigeriasta. Hän asuu kolmatta vuotta Hämeenlinnassa.

– Hämeenlinna on aivan ihana kaupunki asua. Täällä on rauhallista ja ihmiset ovat ystävällisiä, Ekeghasi mainitsee.

32-vuotias laulaja-lauluntekijä, kitaransoittaja ja yrittäjä tunnetaan myös lempinimellä ME, varsinkin sosiaalisessa mediassa. Musiikki ja laulaminen ovat kuuluneet hänen elämäänsä jo pienestä asti.

– En tarkkaan muista minkä ikäisenä aloitin laulamisen, mutta arvelen, että noin 10-vuotiaana, Ekeghasi miettii ääneen.

Michaelin ammattimainen muusikkoura alkoi noin kaksi vuotta sitten, mutta pääasiassa hän on esiintynyt Hämeenlinnan ulkopuolella.

– Ystäväni ovat aina kannustaneet minua osallistumaan laulukilpailuihin ja silloin kun näin The Voice of Finland -mainoksen netissä, aloin todella pohtia, että se voisi olla minulle mainio tilaisuus, Ekeghasi kertoo.

Hän pääsi mukaan kuudenteen The Voice of Finland -kauteen ja ääni ratkaisee -vaiheessa hän esitti Bob Marleyn One Love/People Get Ready -kappaleen.

– Pidän paljon Bob Marleyn lauluista ja luulen että ne sopivat hyvin minun äänensävyyni. Laulu kertoo rauhasta, rakkaudesta sekä yhtenäisyydestä ja luulen että juuri näitä ominaisuuksia tarvitsemme maailmassa eniten, Ekeghasi kuvailee.

– Jos rehellisiä ollaan, en tiennyt mitä tapahtui silloin kun esiinnyin. Lavalla oli vain hauskaa ja kivaa olla oma itsensä. Tuntui mainiolta tietää, että tuomarit pitivät esityksestäni, Ekeghasi lisää nauraen.

Michael päätti osallistua rap-artisti Redraman tiimiin. Hän olettaa, että Lasse Mellbergin musiikkityyli on samankaltainen kun hänen oma rytminsä.

– Aion oppia tähtivalmentajastani paljon ja toivon myös, että mahdollisuuteni muusikkouralla paranevat melkoisesti, vaikka kilpailu saattaakin loppua kesken. Ei ole väliä siitä, mihin vaiheeseen pääsen, Ekeghasi kertoo.

Kaksintaistelu -vaiheessa tähtivalmentaja valitsi jälleen Michaelin jatkoon. Ekeghasi esitti Justin Timberlaken Can’t stop the feeling -kappaleen eteläkorealaisen Terry Kiminin kanssa.

Ekeghasi tykkää myös suomalaisista klassikkobiiseistä. Hänen tulkintansa kuten Eppu Normaalin Joka päivä ja joka ikinen yö sekä J. Karjalaisen Villejä lupiineja -kappaleista ovat saaneet facebookissa suuren suosion.

– Kuuntelen myös nykyaikaista suomalaista musiikkia, kuten Haloo Helsinkia, Jukka Poikaa ja Juha Tapiota, Ekeghasi lisää.

Esityksessään muusikko rohkaisee toisia uskomaan itseensä. Hänen oma suosikki kappaleensa on nimeltään I believe, jonka hän kirjoitti silloin, kun hän ei osannut päättää mitä tekisi uransa kanssa.

Jokainen hänen kappaleensa sisältää jonkinlaisen viestin. Hän myös kannustaa nuoria seuraamaan omia unelmiaan.

– Aihe riippuu yleensä kappaleesta. Laulujeni kertovat sekä elämästä, rakkaudesta että rauhasta ja siitä mikä kulloinkin minua kiinnostaa.

Menoinfo