Jutut Hämeenlinna

Valloittiko sydämesi mestarisalapoliisi, rockin kapinallinen vai uhrautuva perushoitaja? Äänestä oma suosikkinäyttelijäsi ja voita teatterilippuja

Maiju-Riina Huttunen ja Aleksi Aromaa ovat olleet murhan ja mustasukkaisuuden verkossa Agatha Christien dekkarissa Kahvi mustana.

Yleisö päättää parin seuraavan viikon aikana perinteiseen tapaan, kuka on Hämeenlinnan Teatterin suosikkinäyttelijä vuosimallia 2008. Yleisöäänestys järjestetään nyt kahdeksatta kertaa.

Hämeenlinnan Teatterikerhon ja Kaupunkiuutisten yhteistyössä järjestämän äänestyksen ovat aikaisemmilla kerroilla voittaneet Aku Hirviniemi, Liisa Peltonen, Harri Ekonen, Ritva Oksanen, Lasse Sandberg ja kahtena vuonna peräkkäin Mikko Töyssy.

 

Äänestyksessä on kyse nimenomaan vuoden 2018 esityksistä, ei näytäntökausista. Yleisö voi äänestää ketä tahansa tämän vuoden aikana Hämeenlinnan Teatterin lavoilla esiintynyttä. Näytäntökausittain jakama Aku-patsas annetaan vain teatterin henkilökuntaan kuuluvalle taiteilijalle.

 

Kevään ensimmäinen ensi-ilta oli Anna Krogeruksen Kuin ensimmäistä päivää, joka lähestyi huumorin keinoin vanhustenhoidon heikkenemisen kipeää ongelmaa. Pääroolia kilttinä ja uhrautuvana perushoitaja Ritvana esitti Katariina Kuisma-Syrjä.

Toukokuussa Sven Nordqvistin rakastetut hahmot Viiru-kissa ja ukko Pesonen aloittivat Verstaassa näytelmässä Viiru muuttaa. Päärooleissa loistavat Henna-Maija Alitalo ja teatterin näyttämölle palannut Raimo Viitanen.

 

Näyttelijä Liisa Peltonen tarjoili valkovuokkojen aikaan Pienen äitienpäiväkonsertin ja vierailuesityksenä nähtiin teatterin oman näyttelijän Maiju-Riina Huttusen käsikirjoittama ja esittämä monologi Äitini talo.

Hämeenlinnan Teatteriin kevään ohjelmistossa jatkoivat Naisia hermoromahduksen partaalla -musikaali, Puhtaana käteen -farssi, parisuhteesta ja uuden ihmisen löytämisestä kertova näytelmä Yksi iso pitkä rakkaus Tabermannilla, kiitos, Kohtauksia eräästä avioliitosta ja yhteistuotanto Arvoituksellisia muunnelmia.

 

Syksyn suuri tapaus oli Heikki Syrjän ja Riku Suokkaan käsikirjoittama sekä ohjaama musiikkikomedia Tahtien sota, jonka päätehtävissä seikkailevat Mikko Töyssy ja Sami Hintsanen.

Syyskuun lopussa päänäyttämölle tepasteli itse Hercule Poirot Agatha Christien näytelmässä Kahvi Mustana. Mestarisalapoliisia esittää Hannu Huuska ja kapteeni Hastingsia Ilkka Heiskanen.

Ohjelmistossa jatkoivat Tampereen Teatterikesän pääohjelmistoonkin valittu Kohtauksia eräästä avioliitosta ja Viiru muuttaa.

 

Yleisöäänestys on käynnissä 10. joulukuuta saakka. Jokainen saa osallistua vain kerran ja äänestää voi joko sähköpostitse (kaupunkiuutiset@hameensanomat.fi) tai lähettämällä postikortin osoitteella Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset, ”Suosikkinäyttelijä”, PL 207, 13110 Hämeenlinna.

Näyttelijät vuonna 2018 Hämeenlinnan Teatterin esityksissä, joita voi äänestää:

Henna-Maija Alitalo

Miikka J. Anttila

Aleksi Aromaa

Juha Haanperä

Ilkka Heiskanen

Sami Hintsanen

Lotta Huitti

Hannu Huuska

Maiju-Riina Huttunen

Emppu Jurvanen

Petri Keinonen

Heikki Kinnunen

Katariina Kuisma-Syrjä

Matti Leino

Petja Lähde

Maxim Pavlenko

Jukka Peltola

Liisa Peltonen

Birgitta Putkonen

Johanna Reilin

Onni Reilin

Sinikka Salminen

Lasse Sandberg

Tatu Siivonen

Jarkko Tiainen

Mikko Töyssy

Raimo Viitanen

 

Menoinfo