Jutut

Valokuvissa elämän koko kaari

– Meillä oli ajatuksena, että jokainen saisi esitellä omaa erikoisaluettaan, Johanna Lyömilä kertoo Hämeenlinnan kameraseuran “Jokaiselle jotakin” -valokuvanäyttelystä.

Kaupunginkirjaston yläaulassa 2. heinäkuuta avautunut näyttely on kameraseuran tämän vuoden päänäyttely, jolla seura samalla juhlistaa myös Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistyksen 70-vuotisjuhlavuotta.

Näyttelyssä on esillä 48 teosta kaikkiaan kolmeltatoista yhdistyksen jäseneltä. Näyttelytyöryhmä Johanna Lyömilä, Anita Lehtonen ja Hannu Lehtonen valitsivat kuvat 250 ehdokkaan joukosta.

– Hyviä kuvia oli todella paljon, ja jouduimme aika raa’asti valitsemaan, mitä jättää pois. Näistä kuvista olisi saanut montakin näyttelyä, Lyömilä sanoo.

 

Kameraseuralla on noin 75 jäsentä, joista 20–30 aktiivisia. Näyttelyn teokset esittävät kattavan läpileikkauksen siitä, mitä kaikkea jäsenistö kuvaa.

– Näyttelykokonaisuutta kootessamme mietimme, mikä kuvia yhdistäisi. Halusimme myös, että jokaiselta kuvia lähettäneeltä valittaisiin vähintään yksi kuva mukaan. Kun katselimme kuvia, niistä muodostui ikään kuin elämänkaari, josta tuli samalla kokonaisuuden kantava teema.

Yläaulan näyttelytilaan ripustettuina valokuvat muodostavat teemallisen jatkumon vasemmalta oikealle. Aamuaurinko, syntymä ja muna – muiden muassa – kuvastavat alkua. Teema jatkuu kuvilla lapsuudesta ja nuoruudesta, juhlista, elämästä, ihmisistä, kaupungeista ja luonnosta. Kokonaisuuden päättävät valokuvat hautajaisista ja joutsenista.

– Saimme luoduksi tarinan, jolla on alku ja loppu.

“Jokaiselle jotakin” -näyttely on esillä Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa 31.8. asti.

Asiasanat

Menoinfo