Jutut

Vanajanlinnalle jatkosopimus

Vanajanlinnan ja Hämeenlinnan kaupungin välistä vuokrasopimusta jatketaan vuoteen 2027 saakka. Sopimuksessa on vielä viiden vuoden optio. Perusvuokra on 150 000 euroa/vuosi. Liikevaihto vaikuttaa myös vuokraan.

Kaupunginhallitus päätti myös myydä Vanajanlinnalle tai perustettavalle yhtiölle Ratsulan viisi pientaloa ja ns. makasiinirakennuksen. Kauppa käsitellään vielä kaupunginhallituksessa. Vanajanlinnan suunnitelmissa on järjestää lähivuosina alueella lomakotimessut.

Vanajanlinna uusii lämmitysjärjestelmänsä maalämpöön perustuvaksi.

– Kaksi pääsyytä geoenergiaan siirtymiseen olivat kustannukset sekä arvot. Pelkästään omilla toimilla energiakustannuksiin ei saatu riittävästi säästöjä. Maakaasussa kustannuksia säätelivät esimerkiksi veromuutokset sekä raaka-aineen kallistuminen. Toisaalta halusimme tehdä vastuullisuutta ja ympäristöarvoja edistäviä tekoja sekä lisätä uusiutuvan energian käyttöä, Vanajanlinnan toimitusjohtaja Pekka Vihma sanoo.

Asiakkaat ovat Vihman mukaan yhä kiinnostuneempia siitä, millä energiamuodoilla hotelli toimii.

Vanajanlinnan hotelli, Linna Golfin kiinteistöt sekä pääosa alueen muista kiinteistöistä siirtyvät maakaasun käytöstä vesi- ja energiayhtiö Advenin tarjoamaan geoenergiapalveluun eli maalämmön ja -viilennyksen käyttöön.

– Olemme toteuttaneet vastaavia kestävää kehitystä tukevia ratkaisuja myös muille matkailualan toimijoille esimerkiksi Pohjois-Suomeen. Geoenergia on helppoa toteuttaa historialliseen kiinteistöön, sillä se ei vaadi suuria muutoksia itse kiinteistön sisällä, lähinnä teknisessä tilassa, Advenin liiketoimintajohtaja Timo Koljonen kertoo.

Menoinfo