Hämeenlinna

Vanajaveden Opisto hakee vertaisohjaajia digihankkeeseen – Digivertaisen ei tarvitse olla ammattilainen

Digi-hankkeen opettaja Mika Pelvola odottaa vertaisohjaajalta innostusta ja valmiutta tukea aloittelijaa. Digi-vertaisen ei tarvitse olla ammattilainen. Kuva: Mikko Itävaara

Vanajaveden Opistossa alkoi vuoden alussa kaksivuotinen projekti, jossa opastetaan ihmisiä selviytymään digitalisoituvassa yhteiskunnassa. Opastukset ovat osanottajille ilmaisia.

Pääpaino on sähköisen asioinnin opastuksissa.

– Palvelut ja viranomaisasiointi tapahtuvat yhä enemmän digitaalisesti, ja perusdigitaitojen hallinta parantaa elämänlaatua ja -hallintaa. Voisi sanoa, että digitaidot ovat melkein verrattavissa nykypäivän kielitaitoon. Niiden hallinta ehkäisee eriarvoistumista ja syrjäytymistä, koulutussuunnittelija Mikko Itävaara sanoo.

Koulutuksissa käytetään apuna myös vertaisohjaajia, joille järjestetään perehdytys tehtävään.

– Digivertaisen ei tarvitse olla ammattilainen vaan asiasta innostunut ja valmis tukemaan aloittelijaa, projektityöntekijä, tietotekniikanopettaja Mika Pelvola painottaa.

Digivertaiseksi haluavia pyydetään ilmoittautumaan 31.3. mennessä sähköpostilla osoitteeseen mika.pelvola@kktavastia.fi ja liittämään mukaan lyhyt kuvaus itsestään ja kokemuksestaan sähköisten palveluiden käyttäjänä. Lisätietoja hankkeesta löytyy VOPin nettisivuilta kktavastia.fi/vop.

Ensimmäiset opastukset ja koulutukset järjestetään loppukeväästä. Vanajaveden Opisto toivookin nyt saavansa tietoa esimerkiksi yhdistyksiltä ja kylätoimikunnilta digiopastusten tarpeesta.

Menoinfo