Jutut Hämeenlinna

Viimeiset battlet keskustassa

Keskustan Bunkkeri oli maanantaina auki ensimmäisen kerran lomien jälkeen. Marten Pehap (vas.) ja Joel Verkkonen saapuivat ensimmäisten joukossa pelaamaan suosikkipeliään Fortnitea. Yläastelaisten takana näkyy nuorten kanssa pelitilan seinille maalattuja pelimaailman hahmoja. Ne jäävät historiaan kirjaston Bunkkerin sulkiessa ovensa.

Kotonakin voisi pelata, mutta Bunkkerissa on kavereita ja nopea netti.

Fortnite-selviytymispeliä pelaavat Marten Pehap,13, ja Joel Verkkonen, 13, kiteyttävät yhteen lauseeseen sen, miksi moni nuori suuntaa kotikoneen sijaan kaupungin nuorisotyön ja seurakunnan yhdessä ylläpitämään pelitilaan.

Nuorilla on vielä elokuun ajan lyhyt matka pelikoneiden ääreen, sillä molemmat aloittivat viikko sitten yläasteen Lyseon koulussa.

Syyskuusta alkaen tilanne on toinen, sillä kirjaston remontti sulkee Bunkkerin ovet keskustassa. Kirjaston pelitila on viimeisen kerran avoinna keskiviikkona 29. elokuuta. Sen jälkeen pelit jatkuvat Poltinahon seurakuntatalolla, samoissa tiloissa nykyisen Poltsarin Bunkkerin kanssa.

Bunkkeri-toiminnan vetäjät arvelevat, että muutto Poltsariin muovaa asiakaskuntaa.

Nyt iso osa keskustan Bunkkerin kävijöistä on tullut pelitilaan kadun toiselta puolelta, Lyseon koulusta.

– Bunkkerin sijainti tulee heikentymään, mutta muuta ratkaisua ei ollut. Olemme selkä seinää vasten, Lasse Saraste ja Mikko Virta sanovat.

Keskustan Bunkkerissa on ehditty pelata melkein kolme vuotta. Kävijämäärissä ei ole tapahtunut isoja notkahduksia koko aikana: useimmiten oven takana on jonoa, kun ovet avataan iltapäivällä.

Poltsarin kymmenen tietokonepaikkaa ovat olleet Sarasteen ja Virran mukaan kiitettävästi täynnä. Jonoksi asti pelaajia ei kuitenkaan ole ollut, kuten keskustassa.

– Sen, mitä kävijämäärille tapahtuu muutossa, näkee sitten.

Kahden pelitilan yhdistyminen merkitsee muutoksia Poltsarin Bunkkerissa.

Uuden valokuituyhteyden lisäksi tietokoneiden määrä kasvaa kuudella. Uudistusten jälkeen Bunkkerissa on 16 tietokonetta ja ainakin yksi Playstation.

Bunkkeri tulee olemaan avoinna neljänä päivänä viikossa yli 13-vuotiaille. Tätä nuoremmille alakoululaisille järjestetään tutustumiskäyntejä.

Bunkkeri-pelitilat ovat Hämeenlinnan oma juttu.

Nimenomaan pelaamiseen tarkoitetuissa tiloissa käy viikottain nuoria 13-vuotiaista parikymppisiin. Lisäksi neljä kertaa vuodessa järjestetään laneja.

Bunkkeri-toiminta on kohdennettua nuorisotyötä, joka saattaa pelaavat nuoret yhteen.

Kirjaston Bunkkeri on avoinna yli 13-vuotiaille 29.8. asti maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 15–20. Poltsarin Bunkkeri aukeaa syyskuun alussa. Ajankohtaiset tiedot osoitteessa bunkkeri.gg.

Menoinfo