Jutut Hämeenlinna

Visamäestä isolle kirkolle – koko Suomen amk-opiskelijoiden varapuheenjohtaja tulee Hamkista

Liisa Hyytiäinen näkee, että yksi iso edistysaskel oli, kun myös ammattikorkeakouluopiskelijat pääsivät Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön YTHS:n palveluiden piiriin. Edunvalvonnassa riittää silti vielä paljon tehtävää.

Liisa Hyytiäisen pesti Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan Hamkon puheenjohtajana päättyy vuodenvaihteessa, mutta sen jälkeen vastuu vain kasvaa.

Kolmatta vuotta liiketaloutta Hamkissa opiskeleva Hyytiäinen aloittaa varapuheenjohtajana Suomen opiskelijakuntien liitossa Samokissa.

– Nautin siitä, että saan tehdä tärkeää työtä.

Hän kokee, että koko Suomen opiskelijoiden edunvalvonnassa riittää sarkaa varsinkin näinä aikoina, kun korkeakoulukentässä on heilunut leikkuri.

Vaikka Hamko saa valtakunnan tasolle oman edustajansa, Hyytiäinen korostaa, että työtä tehdään koko maan opiskelijoiden eteen. Hän pitää tärkeänä, että näkemyksiä saadaan ympäri Suomea, kuten nyt Samokin tulevan hallituksen kohdalla on.

Liisa Hyytiäinen ei ole aivan perinteisin amk-opiskelija. Hän on 34-vuotias, ja aloittanut opintonsa tehtyään ensin vuosia töitä kaupan alalla.

Hyytiäinen on lähtöisin Janakkalasta. Hamk oli siksikin luonteva valinta opinahjoksi, kun hän hakeutui monimuoto-opintoihin kaupan alalla tehtyjen työvuosien jälkeen.

– Kun olen hämäläinen, se tuntui luontevalta. Olen ylpeä opiskellessani Hämeen ammattikorkeakoulussa.

Loppusuoralla olevana puheenjohtajavuotenaan hän pitää onnistumisena sitä, että keskusteluyhteys Hamkon ja Hämeenlinnan kaupungin välillä on tiivistynyt.

– Hämeenlinnassa on paljon potentiaalia. Myönteistä on, että kaupungilla on aito halu kehittää tästä parempaa opiskelijoille. Meitä halutaan kuunnella.

Hyytiäisen mukaan Hamko ja kaupunki ovat jo alkaneet yhdessä miettiä, miten opiskelijat näkyisivät paremmin Hämeenlinnan tapahtumissa ja katukuvassa.

Vuoden pituinen tehtävä Samokin hallituksessa on kokopäiväinen ja vaatii tiivistä läsnäoloa Helsingissä, jossa liiton toimisto sijaitsee. Se vaatinee muuttoa nykyisestä kodista Pirkkalasta – jos ei aivan “isolle kirkolle” asti, niin ainakin kohtuullisemman matkan päähän.

Hämeenlinnakaan ei ole poissuljettu vaihtoehto.

– Mikä ettei, ei se ole mahdottomuus, kun on hyvät kulkuyhteydet, hän sanoo.

– Veri vetää muutenkin tänne. Tämä tuntuu kotoisalta paikalta. Mummola oli täällä, joten lapsuudessa olen viettänyt paljon aikaa Hämeenlinnassa.

Hyytiäinen uskoo, että liiton varapuheenjohtajuus tuo arvokasta kokemusta myös tulevaisuutta ajatellen. Hän kertoo haluavansa yhdistää jatkossa urallaan hallinnon, taloushallinnon ja yhdessä tekemisen.

– Haluan työskennellä ihmisten parissa ja ihmisten hyväksi, mutta en pelkää myöskään Exceliä: se on yksi lempityökaluni.

Menoinfo