Jutut Turenki

Yritysasiat hoituvat nyt Veturissa

Kunnanjohtaja Tanja Matikainen (vas.) esittelee elinvoimatiimin, johon kuuluvat Ismo Holstila, Ria Laurila, Markus Myhrberg ja Antti Aaltonen.

Viime tiistaina vietettiin Janakkalan uuden yrityspalvelukeskuksen avajaisia avoimin ovin.

Kunnantalon tontilla sijaitseva talo on remontoitu neljän työntekijän toimistoksi, jossa voi hoitaa kaikenlaiset yritysasiat. Neuvoa ja palvelua saa muun muassa yritystonttien ostamiseen, lupakäytäntöihin, toimitiloihin, rahoitukseen, investointeihin, omistajanvaihdoksiin ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Veturissa asiakkaita palvelevat kunnan työntekijöinä elinvoimapäällikkö Ismo Holstila ja elinvoimakoordinaattori Ria Laurila sekä Janakkalan Teollisuusalueet Oy:n puolesta toimitusjohtaja Markus Myhrberg ja yrityskehittäjä Antti Aaltonen.

Idea erillisen yritystalon avaamisesta sai kunnanjohtaja Tanja Matikainen. Hän uskoo, että yrittäjien on entistä helpompi astua ovesta sisään, kun palvelut ovat keskittyneet saman katon alle.

– Elinvoimapalvelujen yhdistämisestä saadaan synergiaetuja, kun koko työntekijätiimi on yhdessä. Antilla ja Rialla on pitkä kokemus yrityskehityksestä, ja he osaavat neuvoa kaikessa, mitä yrittäjät tarvitsevat. Myös niille, jotka vasta suunnittelevat yrityksen perustamista, on tarjolla palveluja, Matikainen sanoo.

Veturia varten pintaremontoitu rakennus Juttilantie 1:ssä on aikoinaan ollut kunnanjohtajan talo. Sen jälkeen se oli vesilaitoksen ja viimeksi kunnan tilapalveluiden käytössä.

Remontissa huoneisiin haluttiin inspiroivia värejä, niinpä jokainen työntekijä sai yhteen seinään oman mielivärinsä. Avoimista ovista pilkottaakin muun muassa keltaruskeaa, vihreän eri sävyjä ja sinistä.

Menoinfo