Jutut Hämeenlinna

Ysäriboi tulee suoraan Retroperjantai-lähetyksestä Aulangolle – Mistä on kyse Oku Luukkaisen ysärisuosiossa?

Mikä on suhteesi ysäriin, Radion Novan Retroperjantain juontaja ja dj. Oku Luukkainen?

– Syvä. Olen pieneltä paikkakunnalta kotoisin, jossa eurodance ei ole vieläkään pois muodista. 2000-luvulla kuuntelin sitä paljon. Musiikki tuli tutuksi Toyota Corollan takakontin välityksellä. Tein myös nuorena dj-keikkoja ja silloin soitin paljon eurodancea, koska se nyt vaan on hyvää bailumusaa.

 

Olet kiertänyt keikoilla ympäri Suomea jo pari vuotta, mutta vasta nyt päädyt Hämeenlinnaan. Miksi?

– Minulla on päiväduuni ja sen lisäksi perjantai-iltaisin Retroperjantai-lähetys. Lauantaisin keikkailen ja päivät täyttyvät nopeasti. Tätä ennen päivämäärää ei ole saatu natsamaan. Hämeenlinna on sen verran lähellä Helsinkiä, että ehdin keikalle suoraan Retroperjantai-lähetyksestä.

 

Siirryit Voicella Päivän Oku-showsta vetämään Retroperjantaita. Arvasitko jo silloin, että tästä tulee vielä jotakin suurta?

– Kun menin Retroperjantaihin, ohjelmassa soitettiin kasaria ja ysäriä. Pari kertaa kokeilin soittaa vain ysäriä, ja se alkoi miellyttää. Sitten kysyin, että mitä jos ohjelma olisikin vain ysäriä. Pari vuotta sain tehdä niin pienelle faniryhmälle. Retroperjantai on kasvanut aika orgaanisesti siihen, mitä se on nyt, vaikka ohjelma sinällään ei ole muuttunut. Nykyään ohjelma on Radio Novalla.

 

Onko suosio yllättänyt?

– Edelleen Retroperjantai on toiveohjelma. Minulle se on viikon päälle rentoutus. Juontajana teen paljon asioita, joita en muissa ohjelmissa tekisi, kuten lauleskelen biisien päälle ja annan hyvän tunnelman viedä. Olen ohjelmaa tehdessäni vilpittömästi fiiliksissä. Kuuntelijaluvut ovat kasvaneet koko ajan. Tällä hetkellä ohjelmalla on 220 000 kuuntelijaa perjantai-iltaisin. Se on kuunnelluin kaupallinen perjantai-illan ohjelma.

 

Työtahtisi on kiivas. Miten voit?

– Rehellisesti sanottuna välillä väsyttää. Omaa terveyttä tai hyvinvointia ei pidä uhrata. Sanonnat nuorena jaksaa tai silloin on taottava kun rauta on kuumaa, ovat tyhjiä. Tykkään keikkailusta tosi paljon. Samoin Retroperjantai on minulle viikon kohokohta, rentoutumishetki. Sen vuoksi jaksan tiukkaa tahtia, koska tässä yhdistyy harrastus ja työ. Nautin keikkailusta.

 

Jos olet itse baarissa asiakkaana, mitä kappaletta menet dj:ltä pyytämään?

– Omia biisejä. Ei vaan, vaikka eurodancea olen kuunnellut ja soittanut älyttömästi, Sashin Equadoriin en kyllästy. Se ei kulu vahvan melodian ansiosta.

 

Mistä haaveilet?

– Haluan nauttia tästä hetkestä. Tämä on erikoista aikaa omassa elämässä. Viimeisen kolmen vuoden aikana olen tehnyt joka vuosi yhden biisin. Sitä tahtia haluan jatkaa. Tietysti myös toivon, etten lihoisi ja alkoholisoituisi. Ne ovat ihan oikeita riskejä tässä ammatissa.

 

Tulet musikaalisesta perheestä, jossa on ammattimuusikoita. Miltä se tuntuu, että sinulla perheen myydyimmät biisit?

– Musiikin mittaaminen suosion kautta on väärin. Olen perheeni lahjattomin musiikissa, mutta onhan se ollut hauskaa, että minulla on menestynein biisi. Toki perheessä on tehty paljon hienoja kappaleita ja kaikille niille on oma paikkansa. Mitä tahansa sitten teenkin, niin sisäpiirissä suurimmat fanini ovat äiti ja mummo.

 

90’s Festival perjantaina 23.marraskkuuta Aulanko Areenalla. Pääesiintyjinä DJ Oku Luukkainen, Daruden sekä Bomfunk MC’sin megahittien takaa löytyvä JS16, monista hiteistään tunnettu K-System ja The Millenium Project.

Menoinfo