Julkaistu: 18.03.2017 01:02

Jousimusiikkia Hattulan kirkossa

  • Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan jousiorkesterin tunnelmointia kuullaan Hattulan kirkossa 29.3.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan jousiorkesteri on aloittaa ylevän Kynttiläkiertueen maaliskuun viimeisellä viikolla. Kynttiläkiertueesta nautitaan Heinolan, Hollolan, Hattulan sekä Someron kirkoissa. Kiertueella kuullaan aisteja hiveleviä jousimusiikin klassikoita eri aikakausilta. Mukana on niin klassistista, impressionistista sekä barokkiaikakauden musiikkia.

Kiertueen kapellimestarina toimii yliluutnantti Tommi Suutarinen.

Varusmiessoittokunta on satahenkinen Puolustusvoimien edustussoittokunta, ja se koostuu pelkästään varusmiehistä. Soittokuntaan pyrkivät ikäluokkansa parhaat muusikot, ja se muodostetaan vuosittain uudelleen. Varusmiessoittokunnan jousiorkesteri on noin 20-henkinen yhtye, jonka solisteina toimii soittokunnan omia lahjakkuuksia.

– Kynttiläkiertue on vuoden 2017 kokoonpanon ensimmäinen esiintyminen, joka tarjoaa laadukasta ja sykähdyttävää kuultavaa jokaiselle. Odotamme kiertueesta menestystä, Jere Paldanius Varusmiessoittokunnasta kertoo.

Konsertteihin on vapaa pääsy, käsiohjelma maksaa 10 euroa.

Kynttiläkiertue Hattulan kirkossa keskiviikkona 29.3. klo 18.

Julkaistu: 16.08.2017 06:00

Tapani Bagge

Kepin jäljillä

Hakolahdella Vanajan rannassa alkoi sataa. Suojauduin ison kuusen alle, mutta ehdin mukavasti kastua ennen kuin Koskela tuli.

Hyökkäsin vanhan farmari-Volvon kyytiin.

– Mikä siinä maksoi?