Julkaistu: 12.04.2017 01:02

Valtaosa kahdeksasluokkalaisista mukaan Taidetestaukseen

Lähes kaikki Suomen yläkoulut ovat ilmoittautuneet mukaan Taidetestaajat-hankkeeseen lukuvuodeksi 2017–2018. Vierailut kulttuurikohteisiin alkavat syyskuussa 2017. Kanta-Hämeestä Taidetestaajiksi ilmoittautui 1917 oppilasta eli käytännössä 100 prosenttia koko alueen kahdeksasluokkalaisista. Muutama pienluokka osallistuu Taidetestaukseen keskitetysti lukuvuonna 2018–19. Hankkeen käytännön toteutuksesta vastaavat Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ja sen 19 aluekoordinaattoria.

Hämeenlinnan Teatterin yleisötyön tekijä, näyttelijä Henna-Maija Alitalo on erityisen iloinen siitä, että Suomen Kulttuurirahaston, Svenska Kulturfondenin ja Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton hanke kohdistuu juuri 8-luokkalaisiin: ”Tässä meni monta vuotta, ettei kouluilla ollut varaa tuoda oppilaita katsomaan teatteria, joten juuri tuossa ikäryhmässä on paljon nuoria, jotka eivät ole ehkä koskaan käyneet teatterissa. Meillä on nyt teatterina mahdollisuus tehdä itsemme tunnetuksi näille nuorille. Lisäksi tämä on erittäin kutkuttava tilaisuus saada heiltä suoraa palautetta omasta työstämme.”

Julkaistu: 16.08.2017 06:00

Tapani Bagge

Kepin jäljillä

Hakolahdella Vanajan rannassa alkoi sataa. Suojauduin ison kuusen alle, mutta ehdin mukavasti kastua ennen kuin Koskela tuli.

Hyökkäsin vanhan farmari-Volvon kyytiin.

– Mikä siinä maksoi?