Julkaistu: 12.04.2017 01:03

Tankotanssijoilla SM-kisat. Esittelyssä ja kokeiltavana muitakin lajeja.

Tankomarkkinoilla taituruutta

  • Hämeenlinnalainen Tanja Tammi tuli toiseksi Tampereen SM-karsinnassa helmikuussa ja taistelee SM-finaalin hyvistä sijoituksista kovatasoisessa kilpailussa.
  • Street Workout Battlessa liikutaan erilaisilla telineillä.

Hämeenlinnan Elenia areenan ensi viikon lauantain ohjelmatarjonta on täkäläisittäin poikkeuksellinen, kun talon valtaa Tankomarkkinat.

Tankomarkkinat on kehonhallintaa sisältävien lajien erikoistapahtuma, jossa pääohjelmanumerona on Suomen Tankotanssiliiton SM-kilpailut sekä Aerial Showcase, jossa näytösluonteisesti kilpaillaan useissa eri ilma-akrobatian muodoissa.

Näiden lisäksi tapahtumassa nähdään Street Workout Battle sekä Suomen Parkourliiton testipiste sekä näytteilleasettajia.

– SM-kisassa on mukana kaikkiaan 25 kilpailijaa. Illan pääkisassa, naisten SM-koitoksessa on mukana 15 maamme parasta tankovoimistelijaa, tapahtuman puuhamies Jyrki Rantanen Suomen Voimalajiliitosta kertoo.

SM-kisa on kansallisesti kovatasoisin lajin tapahtuma, sillä mukana on myös kansainvälisesti menestyneitä suomalaistaitureita.

Aikuisten tanko-ohjelma on maksimissaan neljän minuutin esitys, johon on sisällytettävä ennalta määrätyt pakolliset liikkeet.

– Tuomaristo arvostelee liikepuhtauden, notkeuden sekä esityskokonaisuuden taiteellisuuden, itsekin lajin tuomarikortin omaava Jyrki Rantanen selvittää.

Oheisohjelmassa puolestaan nähdään Street Workout Battle, Parkour koepiste ja maamme ensimmäinen Aerial Showcase. Tässä lajissa eri ilma-akrobatialajien edustajat ottavat mittaa toisistaan mm. liinoilla, renkaalla ja muilla välineillä.

– Laji on sinällään jo erittäin näyttävä, Rantanen vakuuttaa.

Street Workout Battlessa on kyse erilaisilla telineillä harjoittelusta vain omaa kehoaan hyväksi käyttäen.

Suomen Tankotanssiliitto (Finnish Pole Fitness Federation) on osa WADA-tasoiseen antidopingjärjestelmään sitoutunutta Kansainvälistä Voimalajiliittoa (World Heavy Events Association) ja Suomen Tankotanssiliitto on sen rekisteröimä aputoiminimi, jota käytetään liiton tankotanssitoiminnan yhteydessä.

Liiton jäsenet sitoutuvat antidopingsopimukseen.

SM-tankotanssit Elenia-areenassa lauantaina 22.4. klo 11 alkaen. Masters- ja nuorten sarjat kisataan noin kello 12, naisten kilpailu kello 18. Esittelypisteet ja näytökset koko päivän ajan.

Tankotanssi

Tankotanssi on tanssi- ja liikuntamuoto, jossa käytetään lattiasta kattoon ulottuvaa tankoa.

Laji on kuntoilumuoto, joka kehittää voimaa, notkeutta, tasapainoa ja kehonhallintaa.

Lajitekniikka juontaa juurensa kiinalaiseen sirkukseen, jossa kiinalainen tolppa on perinteisesti miesten laji.

Tankotanssia nykyisessä muodossaan on harrastettu Suomessa vuodesta 2007.

Julkaistu: 16.08.2017 06:00

Tapani Bagge

Kepin jäljillä

Hakolahdella Vanajan rannassa alkoi sataa. Suojauduin ison kuusen alle, mutta ehdin mukavasti kastua ennen kuin Koskela tuli.

Hyökkäsin vanhan farmari-Volvon kyytiin.

– Mikä siinä maksoi?