Julkaistu: 12.04.2017 01:03

Sähköpolkupyörä sai vauhtia kesäisestä kokeilusta

Fillarin voi muuntaa sähköavusteiseksi

  • Antti Palomaa on kunnostanut tavallisista pyöristä sähköavusteisia pyöriä.
  • Sähkömoottori on toki mahdollista asentaa myös takanapaan tai poljinkeskiöön. Jokaisella vaihtoehdolla on etunsa.
  • Palomaa on kuljettanut lapsiaan hollantilaisella perhepyörällä. Sähköistys tekee melko raskaan pyörän polkemisen kevyeksi.

Hämeenlinnan kesäinen sähköpolkupyörien kokeilu työmatkailussa poiki töitä Rakettipyörän Antti Palomaalle.

– Kokeilu teki sähköavusteisia polkupyöriä samoin kuin sähköpyöriä tunnetuksi. Sähköpyöriä testattiin ahkerasti, eikä pyöriä ollut tarpeeksi, jotta kaikki halukkaat olisivat päässeet kokeilemaan sähköpyörää. Kun kokeilu päättyi, sähköpyörien kysyntä on kasvanut huomattavasti, Palomaa sanoo.

Hänen mukaansa Hämeenlinnassa on selvästi havaittavissa sähköpyöräbuumi, joka alkoi, kun ihmiset pääsivät kokeilemaan sähköpyöriä. Monet ovat tuoneet oman pyöränsä Palomaalle sähköistettäväksi ja myös uusien sähköpyörien myynti on noussut.

– Tavallisen vanhan polkupyörän muuttaminen sähköavusteiseksi onnistuu lähes kaikkiin pyöriin. Yli 20 vuoden ikäisiin pyöriin muutostyöt voivat työläitä ja aika arvokkaitakin, koska yhteensopivuusongelmat saattavat olla aika isot, mutta olen joitakin vanhoja pyöriäkin muuttanut sähköavusteisiksi, sanoo Palomaa.

Vanhan polkupyörän sähköistäminen on edullisempaa kuin uuden sähköpolkupyörän hankinta.

– Pyörän muuntaminen sähköavusteiseksi maksaa alle 800 euroa asennuksineen elektroniikkoineen, moottoreineen ja muine lisävarusteineen varsinainen sähköpolkupyörä maksaa edullisemmillaankin 1200–1300 euroa.

Monet ihmiset ovat tottuneet omaan vanhaan polkupyöräänsä. Muunnossarjan etu on myös se, että sarjan voi asentaa uuteenkin polkupyörään.

Sähköavusteisessa polkupyörässä on 5–6 avustustasoa. Pyörässä säilyvät omat vaihteet ja jarrut. Rakettipyörän myymistä pyöristä noin 95 prosenttia on sähköavusteisia.

– Varsinaisten sähköpolkupyörien myynti on vielä aika vähäistä. Akun lataus tyhjästä täyteen kestää noin neljä tuntia ja yhdellä latauksella pääsee 60–120 kilometriä riippuen akun kapasiteetista.

Sähköistys asennetaan pyörän oman voimalinjan rinnalle. Tällöin pyörän omat jarrut ja vaihteet säilyvät. Perusversiossa sähkömoottori vetää edestä ja lihasvoima takaa.

– Pyörästä tulee kaksivetoinen mikä lisää vakautta esimerkiksi talviajossa. Sähkömoottori on toki mahdollista asentaa myös takanapaan tai poljinkeskiöön. Jokaisella vaihtoehdolla on etunsa.

Sähköavusteinen polkupyörä saa avustaa 25 kilometriin tunnissa saakka. Toinen ehto on että pyöräilijän pitää polkea. Moottorilla varustetussa polkupyörässä voi olla peukalokaasu, eikä sitä tarvitse polkea, mutta se kuuluu liikennevakuutuksen piiriin, vaikkei senkään nopeus kasva yli 25 kilometriin tunnissa. Sähköavusteisella pyörällä ihminen saa liikuntaa, vaikka itse pyöräily käy kevyemmäksi. Monet tutkimukset osoittavat että terveysliikunta polkupyörällä lisääntyy sähköavusteisen pyörän ansiosta.

Julkaistu: 16.08.2017 06:00

Tapani Bagge

Kepin jäljillä

Hakolahdella Vanajan rannassa alkoi sataa. Suojauduin ison kuusen alle, mutta ehdin mukavasti kastua ennen kuin Koskela tuli.

Hyökkäsin vanhan farmari-Volvon kyytiin.

– Mikä siinä maksoi?