Julkaistu: 12.04.2017 01:03

Giantsille ei metallia Rock Hockeystä

  • Kuvassa pohjoisen jättiläiset ja eksyneet kouvolalaiset.

Rock Hockeyn SM-Kisat pelattiin tänä vuonna kauniissa Suomen lapissa. Rovaniemi ja Lappi-areena sai vieraakseen perinteiset kymmenen joukkuetta ympäri Suomea pelaamaan jo vuonna 1999 ensimmäisen kerran järjestetyissä viihdealan ihmisten jokavuotisessa jääkiekkoturnauksessa.

Hämeenlinnan oma ylpeys Giants of Rock sai jo omanlaisensa mitalisuoran ennen kisoja murtuneesta nilkasta, katkenneesta akillesjänteestä ja yhdestä polvileikkauksesta. Mutta silti jättiläislauma sai luvat kuntoon ja kisakoneeseen kahdenkymmenen soturin nipun matkaamaan kohti pohjoista hallitsevina mestareina.

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli todella hienot kisat järjestänyt kotijoukkue Reidars. Giants pelasi yhden parhaista ensimmäisistä otteluista ikinä kisoissaan ja taisteli pelistä rehdin 2–2-tasatuloksen. Toisessa ottelussa sitten selityksinä kuultiin niin jetlag, lentokonejalat kuin mestaruuskrapulakin. Giants kunnioitti jääkiekon historiankirjoja ja teki samassa ottelussa niin villesirenit kuin artoruotasetkin ja varmuudeksi pariin otteeseen. Giantsin pyhäveljesseura Vaasa Vicious kiitti, kumarsi ja löylytti punapaitaisia 7–4.

Aamulla Maddogs Kouvolasta joi ensin Giantsin lihaliemet ja sen jälkeen pisti jäällä pystyyn sellaisen sirkuksen, että tuomareilla oli vaikeuksia pitää kalsareita kuivana. Parhaimmillaan Kouvola pelasi jäällä kahdella maalivahdilla ja yhdeksällä kenttäpelaajalla. Tuloksesta ei ole mitään hajua kenellekään, mutta voitto ottelusta Giantsille merkattiin.

Alkusarjan viimeisessä ottelussa panoksena oli pääsy pronssipeliin ja vastassa Kemin Roku-Lätkä. Tiukan matsin loppupuolella jättiläiset murjoivat rutiinilla 53 voittoon. Pronssipelissä vastassa oli Oulun 45 All Stars ja kolmen tunnin tauon jälkeen askiin hypännyt Giants-lauma oli täysin telineissä ottelun alussa, paljon parempi loppu ei riittänyt kuin 6–4 tappioon ja neljänteen sijaan tämän vuoden karkeloissa. Mestaruuskotka löysi kodin Vaasasta, hopeat matkasi Lohjalle ja kisojen ykköspalkinto parhaasta asenteesta oli oikeutetusti Kouvolan Mad Dogseille kuuluva palkinto tänä vuonna.

Giantsin tämänkin vuoden maalitykkinä kunnostautui Olli-Pekka Kopiloff kahdeksalla osumallaan. Hyvää taustatukea antoi loistavasti pelannut kolmen metrin kolmosketju, josta Jani ”Beasty” Lirkki osui kolmesti. Vuoden yllättäjä oli Mika ”kuitti” Mäkelä, joka pelasi uransa puolessa välissä parhaat kisansa saatuaan siirron hyökkääjän paikalle.

Tänä vuonna Giants lauma ei pääsekään lomille kisojen jälkeen, vaan jatkavat elokuussa Hämeenlinnassa järjestettävien Rock-Futiksen 30-vuotisjuhlakisojen järjestelyjä. Turnaukseen on ilmoittautunut jo 37 joukkuetta ja valmistelut ovat sillä mallilla, että koko kylä tulee hengittämään Rock Futista ja Rock Futis festaria tuona elokuun viimeisenä viikonloppuna.