Julkaistu: 17.05.2017 06:20

Ravintolapäivänä herkkuja tarjolla

  • Puutarhakahvila Esterin paari avautuu yhdeksi päiväksi Hauhon Vanhalle raitille ensi lauantaina.

Ravintolapäivä on ruokakarnevaali jolloin kuka tahansa voi avata ravintolan, kahvilan tai baarin yhdeksi päiväksi. Seuraava ravintolapäivä on ensi lauantai 20. toukokuuta.

Ravintolapäivää voi viettää missä tahansa ympäri maailman. Ravintoloita saattaa löytyä kodeista, toimistoista, kadulta, puutarhasta, puistosta, rannalta, ullakolta, veneestä, laiturin nokasta tai mistä tahansa – Vain mielikuvitus on rajana paikan valinnassa.

Jokainen "ravintoiloitsija" voi päättä missä ja miten haluaa oman yhden päivän ravintolaansa pitää. Mitä mielenkiintoisempi konsepti, sitä enemmän se kiinnostaa ihmisiä, mutta tärkeintä on tarjota hyvää ruokaa ja juomaa mukavassa paikassa.

 

Hämeenlinnassa pop up -ravintola nousee muun muassa Raatihuoneen takapihalle, jossa paikallinen Soroptimisti -yhdistys tarjoilee Pannari brunssin. Tuotto menee hyväntekeväisyyteen lähialueella.

Soroptimistien ravintola-annokset pohjautuvat keväisen luonnon antimiin. Esimerkiksi pannareissa on täytteenä tämän kevään kasvustoa. Annokset ovat laktoosittomia ja gluteenittomia. Pop up-ravintola Raatihuoneen pihalla on avoinna klo 10–12.

Hämeenlinnan Kivijalkaan, Palokunnankatu 10, aukeaa ravintolapäivänä Teehuone klo 11–17. Teetä on valmistamassa Risto Laakkonen. Teehuoneen menu sisältää n. 20 erilaista teelaatua sekä suolaisia että makeita leivonnaisia nautittavaksi. Lisäksi paikalla on Reikimestari, joka esittelee ja antaa halukkaille reikihoitoa.

Hauhon Vanhalla raitilla avautuu ensi lauantaina yhden päivän ajaksi popup-kahvila Esterin paari. Vanharaitti 15:n puutarhassa on tarjolla vohveleita suolaisella tai makealla täytteellä, grillimakkaraa, simaa ja kahvia.

Paarin järjestämisestä vastaa Hauhon Näyttämötaiteen Harrastajat. Tapahtumasta on muodostunut perinne, sillä paari avautuu jo kolmannen kerran toukokuun puolivälin lauantaina.

Julkaistu: 20.01.2018 07:30
Multiple images

Helmi Koponen-Ranki avasi maanantaina Sibeliuksenkatu nelosessa miesten hiustenleikkauksiin sekä partapalveluihin erikoistuneen parturiliikkeen. Tuoreella hämeenlinnalaisyrittäjällä on entuudestaan kaksi Groom Partureihin kuuluvaa liikettä Järvenpäässä.