Julkaistu: 17.05.2017 06:20

Elokuvissa

Hilpeä avaruusseikkailu

  • Marvelin Guardians of the Galaxy Vol. 2 jatkaa ryhmän seikkailuja halki kosmoksen syöverien.

Guardians of the Galaxy vol. 2Ohjaaja James GunnRooleissa Chris Pratt, Zoe Sadana, Kurt Russell, Dave Bautista, Michael Rooker, Vin Diesel, Bradley Cooper, Pom Klementieff

 

Harvoin nauran scifi-leffassa ääneen. Enkä ollut ainoa! Guardians of the Galaxy (2014) oli hupaisa törmäilyseikkailu ja takaa-ajotarina pitkin avaruutta kummallisine hahmoineen. Marvelin studioiden itsenäinen jatko-osa on vielä hupaisampi, sillä mukaan on liitetty avaruuteen lapsena kaapatun Peter Quillin syntytarina. Lisäksi elokuva ei ole tehty varman päälle, vaan se on täynnä uusia mainioita juttuja.

Jatko-osassa komea hurmuri Quill (Chris Pratt), soturinainen Gamora (Zoe Sadana), varasteleva ja suulas pesukarhu, pieni puhuva puu ja lihaskimppu ryöstelevät pitkin avaruutta. Sankareille kun sattuu kaikenlaista. Keskinäinen vitsailu on mainiota. Kesken taistelujen tuoksinan mukaan ilmestyy Quillin biologinen isä (Kurt Russell), joka on rakentanut itselleen Ego-planeetan. Isä on lopulta muutakin kuin avaruusolento. Myös Gamoran Nebula-sisko ilmestyy pahat mielessä.

Yllättäen teemoiksi kohoavat ystävyys, perhesiteet, valta ja ahneus. Vanhoine musiikkihitteineen ja David Hasselhoffin kuvineen Guardians of the Galaxy vol. 2 on tehty sopivan kepeästi kieli poskessa. 3D-toteutettu elokuva irvailee niin itselleen kuin muillekin turhan vakaville supersankaritarinoille.

 

* * * *

 

Julkaistu: 20.01.2018 07:30
Multiple images

Helmi Koponen-Ranki avasi maanantaina Sibeliuksenkatu nelosessa miesten hiustenleikkauksiin sekä partapalveluihin erikoistuneen parturiliikkeen. Tuoreella hämeenlinnalaisyrittäjällä on entuudestaan kaksi Groom Partureihin kuuluvaa liikettä Järvenpäässä.