Julkaistu: 17.05.2017 06:19

Kotoista tunnelmaa ja urbaania kahvilakulttuuria

  • Karin Grönqvist perusti Reskalle kahvilan, jossa itsekin viihtyisi. "Haluan, että kahvila on asiakkaille kuin toinen olohuone." Samoissa tiloissa toimii luontevasti myös kampaamo.

Reskan länsipäähän toukokuun alussa avautunut kahvila-kampaamo Hemma tuo Hämeenlinnaan tuulahduksen pohjoismaista henkeä. Paitsi että liiketila yhdistää kahvilan ja kampaamon, paikka edustaa myös modernia kahvilakulttuuria niin tarjonnaltaan kuin tunnelmaltaan.

– Haluan, että kahvila on olohuonemainen ja että sinne on mukava tulla, yrittäjä Karin Grönqvist sanoo.

Porvoolaistaustainen Grönqvist oli ihastunut Porvoon vanhankaupungin rentoihin kahviloihin. Muutettuaan kaksi vuotta sitten Hämeenlinnaan hän halusi luoda tänne jotain vastaavaa.

– Täällä kaipasin kahvilaa, jossa voisi istua koko päivän ja syödä hyviä, terveellisiä herkkuja.

 

Kahvilan menu edustaa modernia kahvilakulttuuria, jossa kahvilla on iso rooli. Tarjolla on erikoiskahveja ja pienpaahtimoiden tuotteita. Ruokalistassa on panostettu lisäaineettomaan, gluteenittomaan sekä sokerittomaan tarjontaan, ja kaikki herkut, salaatit ja leipäannokset tehdään paikan päällä itse tuoreista raaka-aineista.

– Nykyisin moni ei syö sokeria eikä viljaa, mutta tarjonnassa sitä ei ole usein huomioitu. Kriittiselle ruokailijalle on nyt täällä tarjolla todella paljon vaihtoehtoja, Grönqvist mainitsee.

Tarjolla on joka päivä kasvispainotteinen lounasbuffet. Talon erikoisuutena ovat raakaleivonnaiset, smoothiet, chia-vanukkaat sekä tuorepuristetut mehut.

– Menu vaihtuu päivittäin ja tarjolla on tuoretta ja kotimaista aina sesongin mukaan.

 

Grönqvist työskenteli Porvoossa kampaajana reilut toistakymmentä vuotta. Ajatus kampaamon ja kahvilan yhdistämisestä oli kytenyt jo aiemminkin, ja Grönqvist päätti toteuttaa idean, kun Hämeenlinnassa Raatihuoneenkatu 29:ssä vapautui sopiva liiketila.

Tällä hetkellä kampaamossa on kolme työntekijää ja kahvila työllistää viisi henkeä. Grönqvist itse vuorottelee sekä kampaamon että kahvilan puolella.

Kesäkaudelle kahvilan eteen avautuu myös pieni terassi.

– Tänne ovat tervetulleita kaikki, niin lapsiperheet kuin lemmikitkin. Täällä voi myös viettää aikaa ja ottaa vaikka läppärin mukaan. Olemme saaneet todella hyvää palautetta, että vihdoinkin täällä on jotain tällaista, Grönqvist myhäilee.

Julkaistu: 20.01.2018 07:30
Multiple images

Helmi Koponen-Ranki avasi maanantaina Sibeliuksenkatu nelosessa miesten hiustenleikkauksiin sekä partapalveluihin erikoistuneen parturiliikkeen. Tuoreella hämeenlinnalaisyrittäjällä on entuudestaan kaksi Groom Partureihin kuuluvaa liikettä Järvenpäässä.