Julkaistu: 17.05.2017 06:18

Kadun aurinkoisella puolella

  • Jessica Veilo uskoo, että tavallista myöhempään auki olevalla kahvilalla on jalansijansa Hämeenlinnassa. Rauhallinen kahvihetki maistuu joskus iltaisinkin.

Kahvila Kulma avattiin Saaristenkadun ja Palokunnankadun kulmaan viime marraskuussa.

– Ihmiset ovat ihan hyvin löytäneet tänne, kahvilanhoitaja Jessica Veilo kertoo.

– Tämä oli aikaisemmin vähän pimeä kulma, jossa oli toimistomaista liiketilaa, joten jotkut kyllä yllättyvät iloisesti törmätessään valoisaan kahvilaan.

Kulmassa on A-oikeudet ja se on arkisin auki iltakahdeksaan, lauantaisin kymmeneen ja pyhänä kuuteen.

– Haluamme luoda eurooppalaista henkeä ja kulttuuria, jossa ihmiset voivat tulla kahville vähän myöhemminkin ja nauttia sen lisäksi lasin viiniä tai vaikkapa konjakin kaikessa rauhassa.

– Tämä on kuitenkin kahvila, joten iltaisin ei ole samanlaista metakkaa kuin ehkä jossain muualla. Iloista tunnelmaa voi löytyä kyllä.

 

Kahvilan valikoimasta löytyy erikoiskahveja ja teelaatuja, suolaista ja makeaa, olutta, lonkeroa ja siideriä, viiniä, väkeviä, sormin naposteltavia huikopaloja ja ihan rehellistä ruokaa.

– On vaikeaa pystyä tarjoamaan jokaiselle jotakin, mutta siihen pyritään. Olemme saaneet kiitosta ravintolan siisteydestä, hyvistä tuotteista ja asiakaspalvelusta, Veilo sanoo.

– Ruoka-annoksia meillä on rajoitetusti, mutta esimerkiksi kanapastaa tai lohikeittoa on tarjota. Kovasti suosittu suolapala on ollut äijädogi, jossa on lihaisa makkara pasteijan välissä.

 

Lisää vipinää Kulmaan on tuonut vappuna avattu terassi, jossa on kolmisenkymmentä asiakaspaikkaa. Terassin takana olevat näköalaikkunat saadaan myös aurinkoisille keleillä auki.

– Pöydät täyttyvät aina, kun ilmat suosivat. Meillä on se onni, että aurinko paistaa terassille aamusta saakka.

– Kahvila on muutenkin ihan loistavalla paikalla. Tuntuu, että olemme Hämeenlinna vilkkaimmassa risteyksessä ja kauppakeskukset ovat ihan vieressä.

 

Julkaistu: 20.01.2018 07:30
Multiple images

Helmi Koponen-Ranki avasi maanantaina Sibeliuksenkatu nelosessa miesten hiustenleikkauksiin sekä partapalveluihin erikoistuneen parturiliikkeen. Tuoreella hämeenlinnalaisyrittäjällä on entuudestaan kaksi Groom Partureihin kuuluvaa liikettä Järvenpäässä.