Julkaistu: 17.05.2017 06:17

Yksi kasvutotuus?

Meidät on saatu uskomaan, on pyhiä talousoppeja, joihin ei voisi vaatia mitään muutoksia vaikka mikä tulisi eteen. Kaikkein pyhin on oppi taloudellisesta kasvusta. Ajatus työpaikkojen ja hyvinvointipalvelujen kasvukytköksestä on iskostettu meihin syvällisesti, se estää ihmiskuntaa näkemästä metsää puilta - vaikka ympäristörasituksen pienentämiseen olisi pitänyt ryhtyä jo vuosia sitten. Talousjärjestelmä ei kuitenkaan ole lopullisesti tämä, se ei ole valmistunut lopulliseen muotoonsa, vaan sen tulisi elää uusien haasteiden mukaan.

”Taloudellisen toiminnan ympäristötehokkuus on viime vuosikymmeninä parantunut, mutta tutkimusten mukaan talouskasvu on järjestelmällisesti mitätöinyt tehokkuuden lisäykset.” 1.

Ihmisten hyvinvointi ja elämänlaatu ei ole yhtä bruttokansantuotteen kanssa.

Veli-Antti Savolainen

1. Prof. Janne Hukkinen, HS 26.5.2010

 

Julkaistu: 17.01.2018 06:00

Suomi eli 600 vuotta Ruotsin kuninkaan alamaisuudessa ja sitten yli sata vuotta Venäjän Keisarin nuhteessa. Sata vuotta sitten Kokoomus halusi Suomeen saksalaisen kuninkaan. Urho Kekkosen jo dementoituessa 1978 hänen vaaliliittonsa sai 82,4 prosentin kannatuksen.

Julkaistu: 13.01.2018 06:15

Tervehdys kaikille sujuvan ja ennakoivan liikenteen ystäville.  Nyt tässä adressien luvatussa maassa on myös aloite että "liikenne päin punaista valoa sallittaisiin oikealle käännyttäessä haittaa ja vaaraa aiheuttamatta", joka käytäntö on jo useissa kehittyneissä maissa.