Julkaistu: 12.08.2017 06:00

Maailman pahin nisäkäs = ihminen

Jokakeväinen puheenaihe lähestulkoon kaikissa kaupungeissa, ja varmaankin lehdissä, on koirien kakat tienvarsilla, nurmikoilla. Myös asian tiimoilta on kirjoitettu vastineita, kuten se, kuinka ihmiset roskaavat levittämällä ympäriinsä roskia joiden maatumisaika on huomattavasti korkeampi kuin koiran kakkojen. Autoista heitetään mitä milloinkin, pulloja, tölkkejä, roskaruokien kääröjä. Itse olen löytänyt kadun varrelta raskaustestin, mikä oli todennäköisesti heitetty autosta tuloksen varmistuttua.

Näitä roskia, huonekaluja, autoja, kodinkoneita heitellään myös luontoon, mitä pitäisi varjella. Mikäli roskaamisesta sakotetaan, kuten esimerkiksi Sveitsissä, niin valitettavasti tämä ei ole riittävän tehokasta, koska tätä roskaamista on edelleenkin aika lailla.

Törmäsin äskettäin lenkkimatkallani sivutien varrella nojatuoliin, ja laitoinkin tämän kuvan sosiaaliseen mediaan eli Facebookiin, eikä kestänyt aikaakaan, kun tämä nojatuoli oli sieltä hävinnyt. Valitettavasti aivan lähellä oleva ruostunut auto ja kodinkone edelleenkin nököttävät samassa paikassa missä ollut jo vuosien ajan.

Eräs pahempikin ilmiö ollut jo vuosien ajan mahdollisesti johtuen siitä, että jotkut ihmiset vain vihaavat eläimiä, kissoja ja koiria ja tämä ilmiö on se, että ihmiset levittävät myrkkyä ja muita välineitä päästäkseen eroon eläimistä, joita he itse vihaavat. Liekö osasyynä, että jotkut ihmiset ärsyyntyvät siitä, että kaikki eivät valitettavasti kerää koirien kakkoja.

Itse asun Luolajan alueella, mikä on mielestäni melko rauhallinen alue, vaan valitettavasti tämän kesän aikana tietooni on kantautunut jopa kahden koiran kuolema ja myöskin oman tyttären silloin vanhimman kissan (2-vuotias) kuolema myrkytyksen uhreina. Tällainen kuoleman tuottaminen on rikollista toimintaa ja on rangaistava teko. Millä oikeudella nämä ihmiset levittävät myrkkyjä, ongenkoukkuja?

Vävyni näki vuosia sitten Harvialan alueella, kuinka vanha naishenkilö kyykistyi vähän välillä asettaen samalla jotain maahan, ja hänen mentyä tiedustelemaan mitä hän tekee, niin pelästyi ja lähti rivakasti pois. Silloin vävyni näki, että naishenkilö asetti maahan pieniä puunpätkiä, missä oli nauloja pystyssä. Olivatko nämä tarkoitettu autoille, pyöräilijöille vai eläimille? Se ei selvinnyt koskaan.

Kenelläkään ei ole oikeutta levittää myrkkyä alueille, missä liikkuu ihmisiä, eläimiä eikä ainoastaan kissoja ja koiria vaan eläimiä, mitkä kuuluvat luonnon kiertokulkuun. Älkää siis leikkikö jumalia, vaan katsokaa itseänne peiliin ja miettikää kuinka haluatte itseänne kohdeltavan. Luonto ja elämä ovat rikkaus ja elämään kuuluvat ihmisten lisäksi myös eläimet.

Luonto ja eläimet

Julkaistu: 27.06.2018 06:05

Tupakoitsijat, olkaa ystävällisiä ja poimikaa tumppinne maasta ja viekää roskikseen. Kaunis Hämeenlinna-Aulanko -reitti on täynnä tupakantumppeja. Pieni lapsi, koira, tai vedessä olevat kalat saattavat laittaa niitä suuhun. Turistit kauhistelevat, kun kaunis luonto on pilattu tupakantumpeilla.

Julkaistu: 27.06.2018 06:00

Lämmin kiitos Pikku-Penalle ja kumppaneille Linnanpuiston juhannusjuhlasta. Kymmenen vuoden odotukseni palkittiin, sain nähdä kokon keskustassa. Me huonosti liikkujatkin pääsimme paikalle.

Toivon jatkoa puiston juhlille ja kokolle. Vielä kerran kiitokset teille kaikille ja hyvää kesää!