Julkaistu: 12.08.2017 06:00

Liikkumalla voimaa, tasapainoa, kuntoa

  • Hämeenlinnan uimahallin remontti valmistuu syyskuun loppuun mennessä. Yleisölle se avautuu pari viikkoa myöhemmin.

Kaikille avoimissa Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n järjestämissä eläkeläisryhmissä parannetaan voimaa ja tasapainoa sekä jumpataan vedessä, salissa ja kuntosalilla.

– Kuntosaliryhmät ovat olleet erityisen suosittuja. Ja Elenia-areenan maksuttomassa Megajumpassa on keskiviikkoaamuisin ollut 140 osallistujaa. Tilaa siellä riittää kyllä vielä toiselle mokomalle. Toivomme, että ihmiset löytävät jälleen myös uimahalliryhmät, kun halli remontin jälkeen avautuu, liikuntahalliyhtiön johtava liikunnanohjaaja Markus Rantsi sanoo.

Hämeenlinnan uimahallin remontti alkaa olla loppuvaiheessaan. Se valmistuu lokakuun alkuun mennessä, sen jälkeen pari viikkoa on sisäänajon jaksoa, ja kuun loppupuolelta lähtien liikuntaryhmät pääsevät hallissa vauhtiin.

Uimahallin yhteyteen rakennetaan kaupunkilaisille uusi, Hämeenkaarta korvaava 400 neliön liikuntasali, josta voivat kaikki halukkaat varata vuoroja. Rantsin mukaan muun muassa koululaiset ja eläkeläiset ovat mahdollisia tulevia käyttäjiä.

Uimahalliin tulee uusi pääsylippusysteemi, ja käyttöön otetaan eriväriset rannekkeet, joihin voi ladata lisämaksua nettisivujen kautta tai Hämeenlinnan ja Lammin uimahallien kassoilla. Seniorikortin lunastaneet saavat oranssin rannekkeen, aikuiset sinisen, lapset vihreän ja seurojen jäsenet mustan. Kukin kävijä ostaa rannekkeen omakseen 5 euron hintaan. Sillä avautuu pukukoppiosastolle vievä sakaraportti. Myös yhden käynnin rannekkeita myydään, ja sen portti imaisee sisäänsä, kun asiakas poistuu hallista.

Ennakkoon rannekkeita myydään jo Elomessuilla liikuntahalliyhtiön osastolla, joka sijaitsee Verkatehtaalla Pikkuhuvilassa teatterin aulatiloissa.

Totuttuun tapaan liikuntahalliyhtiö järjestää toimintaa kaikissa Hämeenlinnan pitäjissä. Syksyllä ryhmiä aloittaa viikolla 35 ja keväällä viikolla 2. Esimerkiksi voima- ja tasapainoliikuntaa tarjotaan myös Keinukamarissa, Koivukodossa Hauholla ja Lammin liikuntakeskuksessa. Vesijumppaamaan pääsee Hämeenlinnan ja Lammin uimahallien lisäksi Voutilakeskuksessa. Kuntosaliryhmiä on tarjolla Hämeenlinnan lisäksi Hauholla, Kalvolassa, Lammilla ja Rengossa, ja kevyttä kuntojumppaa Tuuloksessa.

Lisäksi järjestetään liikuntaa erityisryhmille.

Toimintakauden 2017–18 esitettä on jaossa paperiversiona muun muassa Kastellissa, kirjastoissa, Voutilakeskuksessa ja liikuntahalliyhtiön toimistossa Kiekkoritarinkuja 3:ssa. Ilmoittautuminen ryhmiin alkaa keskiviikkona 15.8. kello 9 nettiosoitteessa www.hmlliikuntahallit.fi/liikkumaan tai puhelimitse 03 621 7777. Syksyllä ilmoittaudutaan sitovasti vain syyskauden ryhmiin.