Julkaistu: 12.08.2017 06:00

Tukea erityislasten vanhemmille

Omaishoitajayhdistyksen valmennukset läheistään auttaville laajentuvat. Kun yhdistys on aiemmin keskittynyt pääasiassa ikääntyneiden omaishoitajiin, laajentaa se koulutusta nyt uuteen omaishoitajaryhmään eli Hämeenlinnan seudun erityislasten vanhempiin.

Omaa lastaan hoitavat omaishoitajat ovat usein henkisesti vaativassa tilanteessa: hoidettava lapsi vie paljon aikaa, mutta samaan aikaan pitäisi huomioida terveet sisarukset ja vielä puolisokin siinä sivussa. Siksi omaa lastaan hoitavilla omaishoitajilla on tutkimuksen mukaan suurempi riski avioeroon kuin terveiden lapsien vanhemmilla. Mikä voisi sitten auttaa erityislasten vanhempia jaksamaan päivästä toiseen ja ylittämään ajoittain jopa omat voimavaransa?

Yhdistys tarjoaa neljänä iltana valmennusta: asiantuntijaluentoja, vertaistukea ja runsaasti tietoa asioista parisuhteen hoitamistakaan unohtamatta.

Ovet-valmennus pidetään yhdistystilassa, Kirkkorinne 4, maanantaisin 11.9., 18.9., 25.9. ja 2.10. klo 17.30–20.30. Kahvitarjoilu. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Maksuttomaan valmennukseen voi ilmoittautua Suvi Silvolalle, 040 7277276 tai omaisoiva.hml@pp.inet.fi. Yhdistys tarjoaa lisäksi perinteisiä Omaishoitaja-valmennuksia syksyllä 2017 Hauholla ja Idänpäässä puolisoaan, vanhempaansa tms. hoitavalle.