Julkaistu: 12.08.2017 06:00

Vertaistukea masentuneille äideille

Hämeenlinnassa käynnistyy syyskuussa Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry:n vertaistukiryhmä. Äitien äideille perustama ryhmä on tarkoitettu väsyneille, uupuneille, alavireisille tai synnytyksen jälkeistä masennusta sairastaville äideille. Ryhmää vetää saman sairauden läpi käynyt äiti. Synnytyksen jälkeiseen masennukseen sairastuu vuosittain 10–15 % synnyttäjistä. Lisäksi raskauden aikana masentuu 7–20 % naisista. Myös raskausajan masennusta potevia äitejä voidaan tukea pienimuotoisesti tarjoamalla puhelimitse vertaisapua saman kokeneen kanssa.

Vertaistukiryhmässä yksinäisyyden, erilaisuuden ja häpeän tunne usein lievittyvät. Ryhmää vetää Äimän kouluttama vertaistukiäiti tai useampi. Vertaistukiryhmä on kävijöille ilmainen.

 

Äimä ry on valtakunnallinen yhdistys ja kansalaisjärjestö, joka auttaa synnytyksen jälkeistä masennusta ja lapsivuodepsykoosia sairastavia äitejä vertaistuella ja tiedottaa näistä sairauksista. Rahoituksensa Äimä saa Sosiaali- ja terveysministeriöstä Veikkauksen tuella.

Hämeenlinnan äitien käytettävissä ovat myös valtakunnalliset yksilö- ja ryhmächatit ja vertaistukipuhelin: 040-746 7424. Puhelimen vastausajat löytyvät sivuiltamme www.aima.fi.

Ensimmäinen ryhmäkerta on 2.9. klo 13 Kanta-Hämeen perhetyön tiloissa, Raatihuoneenkatu 19 (2,5 kerros), Hämeenlinna.

Julkaistu: 16.12.2017 08:00

Ei ikinä! Mokoma marjavaras ei kyllä vie joululinnun titteliä sympaattiselta punatulkulta, ajattelee moni. En sitä tosissani ehdottaisikaan kun tiedän kuinka syvälle haittalinnun maine on räkättiin isketty. Sitä paitsi useimmiten rastaat viettävät joulua Keski-Euroopassa.

Julkaistu: 16.12.2017 07:00
Multiple images

Esperin Hoivapalveluyksikkö Hoiviassa valittiin vuoden 2017 Lucia-mummuksi Alli Lempinen. Onnellisella Lucia-mummulla sattui olemaan syntymäpäivä juuri Lucian päivänä 13. joulukuuta.