Julkaistu: 11.10.2017 06:00

Toriparkista luvassa poliittinen itsemurha

Turha väitellä kansanäänestyksestä, kun asukkaat ovat jo monessa foorumissa kielteisen kantansa esittäneet. 

Muistatteko, miten ennen kunnallisvaaleja seisoitte isolla joukolla torin lavalla kaupunkilaisten tentattavana? Teillä oli pahvilaput kädessä ja kun kysyttiin mielipidettä torinalusparkista, niin yksi teistä noin 30 ehdokkaasta nosti vihreän lapun puollon merkiksi. Muut, 99%, nostivat punaisen. 

Onko nyt tullut muutamassa kuukaudessa takinkäännön aika? Ei tässä ajassa ole mitenkään tullut esiin uutta, toriparkkia tukevaa tietoa mielipiteen muutokseen.

Lukekaapa esim. liikennetutkimustuloksia viime kesältä. Siellä aivan selvästi todetaan kaupunkilaisten suuren enemmistön kannattavan C-mallia eli hajautettua pysäköintiä.

Samat tulokset on saatu useissa tilaisuuksissa ja kannanotoissa. Miksi maksaa edelleen suuria palkkioita konsulteille toriparkista? Niissäkin tuloksissa usein heijastuu maksajan ääni, niin täällä kuin muissakin kaupungeissa. Jos raha on tiukalla, niin haudatkaa nyt ihmeessä edes toriparkki. Hämeenlinna on muuttotappiosta kärsivä ja näkyvissä ei ole suurta asukastulvaa edes tulevaisuudessa.

Kuten niin moni kertoo, on kaupungin keskustassa jo nyt riittävästi parkkitilaa. Siltikin, vaikka Hämeensaaresta poistuisi joskus tulevaisuudessa parisataa paikkaa. Näyttää olevan niin, että toriparkkia ajaa pieni, kaikkien tiedossa oleva taho aivan omista, taloudellisista intresseistään. 

Eikö niitä turhia, kalliita päätöksiä ole jo tehty aivan riittävästi tässä kaupungissa? 

Tulemme tarkkana seuraamaan valtuuston kokouksia netissä. Toriparkin puolustajat kyllä nousevat esiin suorissa lähetyksissä ja voivat odottaa poliittista itsemurhaa seuraavissa vaaleissa.

Jo riittää

Julkaistu: 27.06.2018 06:05

Tupakoitsijat, olkaa ystävällisiä ja poimikaa tumppinne maasta ja viekää roskikseen. Kaunis Hämeenlinna-Aulanko -reitti on täynnä tupakantumppeja. Pieni lapsi, koira, tai vedessä olevat kalat saattavat laittaa niitä suuhun. Turistit kauhistelevat, kun kaunis luonto on pilattu tupakantumpeilla.

Julkaistu: 27.06.2018 06:00

Lämmin kiitos Pikku-Penalle ja kumppaneille Linnanpuiston juhannusjuhlasta. Kymmenen vuoden odotukseni palkittiin, sain nähdä kokon keskustassa. Me huonosti liikkujatkin pääsimme paikalle.

Toivon jatkoa puiston juhlille ja kokolle. Vielä kerran kiitokset teille kaikille ja hyvää kesää!